Player Profile

Szalma Zsolt / Opten-Vasas HC

Szalma Zsolt

#9 csatár

Nationality :magyar
Date Of Birth :1999. 03. 15.
Height :180 cm
Weight :100 kg
Bio |

SZALMA ZSOLT
csatár

Korábbi klubja:
UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Az első korcsolyámat és botomat is a szüleimtől kaptam, és ha jól emlékszem, mindkettő megvan még otthon. A korcsolyám hasonló típusú volt, mint a mostani, csak sokkal régebbi, az ütőm pedig egy fa Jofa volt. Első jégre lépesem egy óvodai korcsolyázáson történt, ezután hívott le hokisulira Újpestre Keszthely Miki bácsi.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
A legnagyobb élményem a tavaly szezonból adódik, amikor 0-3-ról sikerült visszajönnünk a Fehérvár ellen és aztán büntetőkkel nyerni.

A legemlékezetesebb meccsről:
Kettőt is említenék: az egyik az előző, Fehérvár elleni 0-3-ról megnyert meccs, a másik pedig még az Újpesttel egy Magyar Kupa-döntő a Miskolc ellen, ahol telt házas meccsen játszhattam végig. Sajnos megnyerni nem sikerült azt a döntőt, de elképesztő érzés volt annyi ember előtt játszani.

A példaképekről:
Alapvetően a mostani jégkorongban nincs kifejezett példaképem, napi szinten nézek NHL-t, onnan próbálok ellesni trükköket, mozdulatokat. Inspirálni leginkább a családom, szüleim és barátaim szoktak. Mindig mondták nekem, hogy maradjak türelmes, dolgozzak tovább keményen, mert kifizetődik.

Az igazi csapategységről:
Számomra a legfontosabb, hogy egy csapaton belül mindenkinek ugyanaz legyen a célja, ugyanabba az irányba menjen mindenki. Az öltözőben mindennek megvan a helye, legyen jó hangulat, de persze amikor munka van vagy meccs, mindenki koncentráljon a saját feladatára profi módon.

A legfőbb célokról:
A rövid távú célom egyértelműen a rájátszásba kerülés az idei szezonban. Hosszú távú pedig minél előbb bemutatkoznék a felnőtt válogatottban.

A meccsnapról:
Nem igazán van különösebb rituálém. A reggeli átmozgató edzés után egy jó ebéd jön, aztán csendes pihi, kis szundi. Közvetlenül a meccs előtt botjaimat újrapászkázom, és egész nap a saját zenéimet szoktam hallgatni.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:
Mindenképp szeretnék fejlődni mentálisan, hogy bármi történik a meccsen, tudjam játszani a saját és az edzők által elvárt játékot. Emellett továbbfejleszteni minden más testi és ügyességi készségemet.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát a Vasas meccseire?
Azért, mert egy fiatalos, lendületes és az utolsókig küzdeni próbáló csapatot nézhetnek meg, amelyik bármikor tud meglepetést okozni bárkinek.

A tanulásról:
Tavaly elvégeztem egy edzői továbbképzést, ezzel szeretnék majd foglalkozni a közeli és a távoli jövőben is.

Szalma Zsolt / Opten-Vasas HC