Player Profile

Seregély Máté // Opten-Vasas HC

Seregély Máté

#23 hátvéd

Nationality :magyar
Date Of Birth :2000. 03 .23.
Height :183 cm
Weight :81 kg
Bio |

SEREGÉLY MÁTÉ

hátvéd

Korábbi klubjai:

MAC Budapest, Ontario Hockey Academy, MAC Újbuda, Minnesota Wilderness, Northern Cyclones

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:

Már nem igazán emlékszem sem az első jégre lépésre, sem arra, hogy milyenek voltak az első felszereléseim, mert már jó 15 éve ennek. Azonban emlékként, ami megmaradt, hogy szerencsére már a kezdetektől egy nagyon jó közegbe kerültem. Ami a cuccaimat illeti, arra emlékszem, hogy az elején sosem voltak új felszereléseim, de mindig örömmel fogadtam, ha idősebb játékostól kaphattam belőlük, és én is játszhattam azokban.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:

Számtalan jó élményem van, így nehéz lenne dönteni, melyik a „leg”. Ott van például az első lőtt gólom, vagy gólpasszom, hogy felkerültem a felnőttek közt is a kanadai táblára, de azok is nagyon jó élmények voltak, amikor sikerült meccset nyerni a csapattal. Az eufória, ami utána körülölelt minket, az helyettesíthetetlen.

A legemlékezetesebb meccsről:

Ha a pályafutásomat nézzük, szerintem a legemlékezetesebb, mikor tavaly az U20-as válogatottal legyőztük a franciákat az utolsó előtti meccsen, és azzal megnyertük a világbajnokságot Kijevben.

A példaképekről:

Számos példaképem van, vagy olyan játékosok, akiket szeretek nézni, ahogy játszanak. Azonban azt kell mondjam, hogy a legnagyobb benyomást olyan emberek tették rám, akik a munkamoráljukkal elérték a csúcsot, mint például Muhammad Ali (ő például mind a mai napig a telefonom zárolt képernyőjén is jelen van egy idézettel, hogy motiváljon, hogy minden lehetséges). Legmeghatározóbb filmes élményem is hozzá kötőik, amikor még utánpótlásban egy szlovén meccsről hazafelé megnéztünk egy Muhammad Ali-ról szóló dokumentumfilmet. Azóta imádom őt és az egyik legnagyobb példaképem. Lenyűgözött a munkamorálja, a győzni akarása, és ahogyan, amilyen irányelvek alapján élte az életet.

Az igazi csapategységről:

Számomra az igazi csapategység abban testesül meg, hogy a pályán és azon kívül is, mikor egymással vagyunk, családtagként tekintünk egymásra és megteszünk mindent azért, hogy nekünk és kollektíven a csapatnak is a legjobb legyen.

A legfőbb célokról:

Rövid távon fejlődni szeretnék, és egy jó szezont zárni. Hosszú távon szeretném idővel kipróbálni magam külföldön egy top ligában.

A meccsnapról:

Nem sok mindent csinálok másképp meccsnapokon. Azonban fel vagyok olyankor dobódva, hogy végre játszhatunk. Amire azért szeretek a meccs előtt hangsúlyt fektetni az az, hogy minimum egy órára ledőljek és csak relaxáljak, hogy a meccsen teljes erőbedobással tudjak játszani.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:

Igazából mindenben. Sosincs és sosem lesz olyan aspektusa a játékomnak, ami tökéletes lenne. A lényeg a konstans fejlődésen van, de, hogy közben örömemet leljem a munkában.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát a Vasas meccseire:

Mert egy (még mindig) fiatal és energetikus csapat meccseit nézheti meg, ahol sosem fog unatkozni az események sokaságától.

A tanulásról:

Az ELTE-n tanulok nemzetközi gazdálkodást, egy nyelviskolában spanyolt, illetve ebben az évben OKJ-s B licenszes edzői képzésen is részt veszek. Hosszú távon majd szeretnék külföldön mesterszakra járni, amint itthon elvégeztem az alapképzést.

Seregély Máté // Opten-Vasas HC