Player Profile

Németh Árpád // Opten-Vasas HC

Németh Árpád

#68 csatár

Nationality :magyar
Date Of Birth :1995. 07. 22.
Height :189 cm
Weight :95 kg
Bio |

NÉMETH ÁRPÁD

csatár

Korábbi klubjai:

MAC Budapest, FTC, Hokiklub Budapest

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:

2004-ben kezdtem el jégkorongozni, itt Káposztáson, Doór András bácsinál. Az első edzéseken még csak korizgattam, aztán édesapám leszaladt a boltból egy balos ütővel, de mondtam neki, hogy valahogy nem jó érzés, úgyhogy gyorsan felment és kicserélte egy jobbis Jofa fa ütőre. Mintha ma lett volna…

A legemlékezetesebb Erste Liga-élményről:

A legemlékezetesebb meccses sajnos egy szörnyű tragédiához köthető. A Ferencváros csapatában játszottam, amikor a veronai buszbaleset történt. Vigh Balázs jégkorongozó is a buszon tartózkodott, aki hosszú éveket töltött el a Ferencváros és az Újpest csapataiban az Erste Ligában. Ekkor jótékony céllal a Tüskecsarnokban rendezték meg a mi következő derbinket, ahol az összegyűjtött adományokat és a jegyekből befolyó összeget a tragédiában elhunyt családoknak és hozzátartozóiknak ajánlottak. Elképesztő telt házas mérkőzés volt ferencvárosi győzelemmel. Örök emlék marad a számomra.

A példaképekről:

Kifejezett példaképem nincsen. Minden sportolót nagyra becsülök, mivel tudom, min mennek keresztül nap mint nap ők is. Természetesen vannak játékosok, sportolók, akiket áhitattal nézek, figyelek, és követek nap mint nap. De ha választanom kellene, egy jégkorongost, akkor Ovechkint mondanám, ha pedig más sportágból kell, akkor Mike Tysont.

Más sportágak iránti érdeklődésről:

Édesapám judózott, nagybátyám szintén, de ő később váltott, ketrecharcra. Voltak olyan sportcsarnokban rendezett mérkőzéseire, ahová jártunk édesapámmal és nagypapámmal drukkolni. Valahol itt ragadhatott rám a küzdősportok szeretet és világba. UFC-ből naprakész vagyok, de a bokszolókat is figyelem itthon is és külföldön is. Jómagam is járok minden nyáron bokszolni, amikor nincs szezon, heti 3-4 alkalommal, Volt, amikor profinak készülő korombeliekhez, de mára már csak hobbistákkal vagy egy jó barátomhoz, egyénileg.

Az igazi csapategységről:

Az igazi csapategység számomra az, amikor mindenki egyenlőként kezeli a másikat, és ott segít, ahol tud. Ha esetleg rosszabb napja van valakinek, akkor megpróbálni segíteni rajta, és egy kis támaszt nyújtani neki, hogy tudja, itt otthon van.

A legfőbb célokról:

Mindenképpen szeretném legalább egyszer megszerezni a bajnoki címet az Erste Ligában.

A meccsnapról:

Nálam a meccsnap már előző este elkezdődik, már lefekvés előtt átgondolom az elkövetkezendő napot ébredéstől lefekvésig. És persze a mérkőzést is, hogy mit hogyan fogok csinálni. A meccsnap pedig olyan, mintha lenne rajtam, körülöttem egy burok, semmi nem tudja elterelni a figyelmemet az esti meccsről, mindig izgatottan és koncentráltan várom azt.

Arról, miért járjon ki egy hokibarát a Vasas meccseire:

A hokibarátoknak azt üzenném, hogy mi egy olyan csapat vagyunk, amelyik soha nem fogja feladni, és 60 percen keresztül küzdeni fog a győzelemért, ezért lesz érdemes kijárni és figyelemmel követni minket.

A tanulásról:

A TF-et csinálom már pár éve, szeretném most már elvégezni, később talán edzősködni és a jégkorongon belül maradni.

Németh Árpád // Opten-Vasas HC