Player Profile

Horváth Bence // Opten-Vasas HC

Horváth Bence

#10 csatár

Nationality :magyar
Date Of Birth :1995. 10. 27.
Height :181 cm
Weight :80 kg
Bio |

HORVÁTH BENCE
csatár

Korábbi klubjai:
Óbudai Gepárdok, Drago Skorpiók, HC La Chaux-de-Fonds, EHC Basel, EHC Frauenfeld, EHC Wil, HC Luzern

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Budapesten, a Lobogó utcai jégpályán mentem először jégre a Gepárdokkal nyolcévesen. Az elején leginkább a kapuban álltam, mert akkor kezdtem csak korizni tanulni. Sok más veresegyházi barátom is a csapatban volt, ezért nagyon szerettem edzésre járni. Az első edzőm, Péter Róbert segített kiválasztani az ütőmet és a korimat, később pedig kaptam tőle egy régi Cooper nadrágot is. Talán még megvannak otthon.

A legnagyobb élményről:
Gyerekként a Kisstadion volt a hazai pályánk, és imádtam ott játszani. Minden edzés és meccs felért egy Winter Classic-kal. Aztán elég fiatalon, már 14 évesen Svájcba kerültem, ahol rögtön az első szezonban megnyertük az U17-es másodosztályt és feljutottunk az Elitbe, úgy, hogy összesen csak egy meccset veszítettünk el hosszabbításban a szezon alatt. Ugyan ez már nem itthon történt, de egy nagyon különleges év volt.

A legemlékezetesebb meccsről:
2013-ban játszottunk La Chaux-de-Fonds-ban az U20-as bajnokságban a Davos ellen hazai pályán. A bajnokság egyik legerősebb csapata volt, abból a csapatból ma többen is a davosi nagy csapatban játszanak. Nagyon szoros „oda-vissza” meccs volt, és 5 perccel a vége előtt 2-2-es állásnál jobbról betörtem a kapu elé, elfektettem a kapust, fellőttem a korongot a léc alá, így végül mi győztünk. Ezzel sikerült egy hosszabb gól nélküli szériát megtörnöm, ráadásul ez volt az első gólom a juniorok között. Ugyan a bajnokság szempontjából ez a meccs „csak” három pontot ért, de nekem hatalmas lökést adott egy kihívásokkal teli időszakban.

A példaképekről:
Sidney Crosby és Alexander Ovechkin volt a két gyerekkori példaképem. Anno minden létező videót megnéztem róluk, és általuk fedeztem fel a profi jégkorongot. A közvetlen környezetemben pedig Dragomir György utánpótlásedzőm volt rám nagyon nagy hatással, akinek elhittem, hogyha keményen és kitartóan dolgozom, akkor sikeres lehetek. Manapság Jim Rohn, Eric Thomas vagy Tony Robbins előadásait hallgatom.

Az igazi csapategységről:
Számomra az ideális közeg olyan, ahol a játékosok tisztelik és segítik egymást, miközben persze mindenki jobb akar lenni a másiknál, ezáltal teremtve egy olyan légkört, ahol mindenki akar és tud is fejlődni.

A legfőbb célokról:
Egyelőre szeretnék a Vasasban meghatározó játékos lenni, és minél többször győzelemhez segíteni a csapatot. Hosszú távon pedig, lévén Svájcban nem számítok légiósnak, szeretnék ott az első két osztályban játszani.

A meccsnapról:
Meccs előtt 5 órával eszem egy kiadósat, utána pedig alszom, amennyit éppen tudok. Ébredés után a meccsig már nem telefonozok, nem foglalkozom semmivel, ami elvonná a fókuszt a jelenről, legfeljebb csak zenét hallgatok, hogy azért laza és felszabadult maradjak. Két órával a kezdés előtt eszem még valami kis édességet, utána már semmi többet.

Arról, miben szeretne fejlődni a szezonban
Szeretném egyre nagyobb sebesség mellett is jól kezelni a korongot és a játékban minél jobb döntéseket hozni.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát a Vasas meccseire:
Sokan kételkedtek, mikor a klub bejelentette az Erste Liga-indulást, viszont ennek már lassan három éve, és a vár még mindig áll. Légiósok és válogatott játékosok nélkül is számos alkalommal tudott borsot törni a csapat a nagyok orra alá. Úgy is mondhatjuk, hogy mi vagyunk a kis gall falu, akikért érdemes szorítani, hogy jó helyünk legyen a tabellán. A csapat mindig szívvel lélekkel küzd. Nyerni akarunk függetlenül attól, hogy épp kivel nézünk szembe.

A tanulásról:
A Zürichi Egyetemen tanulok politikát és jogot, a szezon alatt pedig az ELTE ÁJK-ra járok cserediákként. Később szeretnék saját céget alapítani és vállalkozóként tevékenykedni. Érdekel a játékosügynöki pálya és a befektetések világa is.

Horváth Bence // Opten-Vasas HC