Player Profile

Farkas Botond // Opten-Vasas HC

Farkas Botond

#11 hátvéd

Nationality :magyar
Date Of Birth :2001. 08. 19.
Height :182 cm
Weight :74 kg
Bio |

FARKAS BOTOND

hátvéd

Korábbi klubjai:

Jászberény, DHK

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:

Az első szereléseim már valahol porosodnak valamelyik szekrényben. Az első jégre lépésem Jászberényben volt, a Zagyva jegén. Egy sima családi korcsolyázásnak indult.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:

Nem tudnék kiemelni egyet, minden pillanatát élvezem.

A legemlékezetesebb meccsről:

A kijevi U20-as világbajnokságon, a franciák elleni meccs decemberből, amikor győzni tudtunk, és ezzel világbajnokok lettünk és feljutottunk a divízió 1/A-csoportba.

A példaképekről:

Példaképeim között szerepel Dennis Rodman, a jégkorongon belül pedig Ovechkin és Carlson. Leginkább szüleim inspiráltak a sportban, ugyanis mindig, minden helyzetben segítettek a céljaim elérésében.

A legmeghatározóbb könyvélményről:

Méder Áron Békét és szelet! című könyvét mondanám. Véleményem szerint azért nagyon jó, mert megmutatja, hogy bármilyen cél elérhető, csak rengeteg munkát kell elvégezni hozzá, kellő motivációval és sok kitartással.

Más sportágak szeretetéről:

A kosárlabdát, az asztaliteniszt és a focit szeretem. Míg a kosárlabdában nem vagyok annyira jó, addig a fociban és pingpongban profi szinthez tartozom – kis túlzással…

Az igazi csapategységről:

Az igazi csapategység számomra azt jelenti, hogy kimondott mondatok nélkül is tudjuk a másik gondolatát, minden helyzetben segítünk egymáson akár a pályán belül vagy azon kívül. Tudom, hogy ők mindig megértenek, és együtt képesek vagyunk bármilyen probléma megoldására. Minden csapatban vannak nagyobb hangú játékosok, akik húzzák a csapatot előre és akikre a többi játékos példaként tekinthet. Legyen jó hangulatú, vicces a társaság, de ha a munkáról van szó, kőkeményen beleáll mindenki és 100 százalékosan elvégzi azt.

A legfőbb célokról:

Rövid távú céljaim között szerepel, hogy a csapatban minél előrébb helyezkedjek el a „ranglétrán”, és minél többet fejlődjek az elkövetkezendő években. Hosszút távú célom között szerepel a felnőtt válogatottság és persze addig szeretnék jégkorongozni, ameddig csak tudok.

A meccsnapról:

Meccsnapokon reggel általában tojást eszem, az átmozgató edzés után megnézem az éppen aktuális sorozatból a következő részt, majd alszom egyet. Alvás után zenét szoktam hallgatni, majd megborotválkozom, és fürdök egyet. Felöltözöm szép ruhába, és elindulok meccsre.

Arról, miben fejlődne leginkább ebben a szezonban:A legtöbbet szerintem a testjátékban kell még fejlődnöm és a lövésben, ezek mellett a játékolvasásban szeretnék még előrébb lépni.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát Vasas-meccsre:

Úgy gondolom, remek program kilátogatni egy meccsre, akár kicsit kikapcsolódni vagy önfeledten szurkolni. Randit nem érdemes szervezni, mert minden jégkorongozó helyesebb, mint a kiválasztott úriember.

A tanulásról:

A Budapesti Gazdasági Egyetemen tanulok turizmust és vendéglátást, terveim között szerepel, hogy tisztességesen elvégzem, majd a hoki után ezzel foglalkozom.

Farkas Botond // Opten-Vasas HC