Egy nagy-nagy lépés a rájátszás felé

Az Opten Vasas HC 7-2-re legyőzte a fehérvári Titánokat, így egyetlen pontra került attól, hogy Erste Liga-története során először bejusson a rájátszásba.

Erste Liga

Opten Vasas HC–Titánok 7-2 (1–0, 3–0, 3–2)

Vasas: TÓTH B.
BUKOR, Tornyai – LÉRÁNT 1, Seregély – Kmec (1), Ozols (1) – Kováts M. (1), Szlama
BÖDÖK 2, Czakó (2), RÉVÉSZ 1 (2) – Odnoga, Schmál 1, Turbucz (2) – Páterka (1), Szalma (1), Veshutkin 1 – Csiki (1), MATTYASOVSZKY, NAGY M. 1
Edző: Ladányi Balázs

Titánok: Gyenes
Erdéy, Reiter – Dobmayer, Vas Márk – Kóger B., McNulty – Hajnal
Császár (1), Luusuanemi, Tiainen 1 – Balogh B., Dézsi, Madácsi – Kovács A., Vincze G., Yakumchuk – Ambrus (1), Németh K., Rétfalvi 1
Edző: Kasper Vuorinen

Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V: Kókai, Kincses, Pálkövi Botond, Pálkövi Baksa

Kiállítások: 19, ill. 21 perc
Kapura lövések: 38:19

A két csapat győri mérkőzését hosszabbítást követően a fehérvári farmcsapat nyerte, most ennél többre vágyott csapatunk, amelybe visszatért Bödök Bence. Ha már visszatért, két góllal tette ezt meg, tevékeny részt vállalva a magabiztos sikerből.

Az első harmadban még tartotta magát a vendégvédelem, de a másodikban már jöttek a gólok is, nemcsak a mezőnyfölény. Sokkal veszélyesebb volt csapatunk a Titánoknál és ez már 5-0-s részeredményt is hozott a negyedik negyedben.

A végén szépített a kis Volán, de az utolsó szó Schmál Kristófé volt, a vége 7-2.

Csapatunk hétfőn az UTE vendége lesz, az ottani pontszerzés – amely a rájátszás biztos elérését jelentené – nagy bravúr lenne.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:

„Végre volt egy olyan meccs, amit domináltunk, és nem könnyelműsködtük el, miután megéreztük azt, hogy mezőnyben az ellenfél fölé tudtunk kerekedni. Szerencsére jöttek a gólok is, igazi playoff hokit játszottunk. Úgy érzem, a hatvan perc túlnyomó többségében megvalósítottuk azt, amit megbeszéltünk. Betartottuk a taktikai utasításokat, egyedül a végén volt egy nagyjából tíz perces időszak, amikor letértünk arról a vágányról, amin szeretnénk maradni. Nagyon örülök, hogy így láttam játszani a csapatot.”

Arany Máté, a Titánok másodedzője:

„A Vasas úgy állt bele a meccsbe, ahogy mi szerettünk volna az első pillanattól kezdve. Pörögtek a lábak, kemények voltak, ütköztek, veszélyesek voltak a mi kapunkra. Sok korongot szereztek az agresszivitásból, mi pedig nem adtuk meg a biztosítékot sem a kapusunknak, sem pedig elöl a csatárainknak. Akkor tudtunk volna kijönni ebből a nyomásból, ha ez így van, de nem sikerült. Nem érzem, hogy az akarásunkkal gond lett volna, inkább túlzott akarásról volt szó, átestünk a másik oldalra, emiatt frusztráltak lettünk. Nem akkor és úgy voltunk kemények, ahol és amikor ez a meccs megkövetelte volna.”