Opten Vasas HC - Corona Brasov Wolves

Zsinórban harmadjára is nyert a Vasas a Corona Brasov Wolves ellen!

Az Opten Vasas HC harmadjára is nyert a Corona Brasov Wolves ellen és ismét buszra száll, hogy egy utolsó fordulót játszhasson ellenfelével.

Erste Liga, negyeddöntő 6. forduló

Opten Vasas HC – Corona Brasov Wolves  2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Vasas Jégcentrum, Budapest, zárt kapuk mögött. V:
Babic, Rencz

Vasas: Tóth Balázs
Kmec (1), Ozols – Bukor, Tornyai – Léránt, Seregély – Kováts, Németh
Bödök 1, Czakó, Révész (1) – Nagy, Schmál, Turbucz – Páterka, Szalma, Veshutkin (1) – Csiki 1, Odnoga, Szlama
Edző: Ladányi Balázs

Brassó: Tőke Zoltán-László
Carlson (1), McFadden 1 – Dame-Malka, Wilson – Borisenko, Bors – Gajdó T.
Klempa, Tranca, Valchar – Finucci, Gliga, Péter – Mihály, Molnár Z., Molnár Zs. – Gajdó B., Vasile A., Vasile N.
Edző: McQueen Dave
Kiállítások: 6:18 (4-4, 0-14, 2:0)
Kapura lövések:
35:40 (5-16, 12:13, 18:11)

Az első harmad a két fél között szinte a szokásos forgatókönyv szerint játszódott. A brassói farkasok diktálták az iramot, többnyire a Vasas térfelén tartózkodva. Kapura lövések száma is mutatja, hogy az ellenfél nem viszi végig a korongot, többször is félpályáról dördültek a lövések.

Opten Vasas HC - Corona Brasov Wolves

Opten Vasas HC – Corona Brasov Wolves

A második harmad kilencedik percében #43 McFadden Joshua lőtte a mérkőzés első gólját, megszerezve a Brassó vezetését. Ezzel egyidőben egyre erősebb, agresszívebb támadást indítottak a #39 Tóth Károly Balázs kapuja ellen, de a mérkőzésen 97,5%-os védési arányt felmutató csodakapus ma este is kiválóan teljesített. A harmad vége előtt 68 másodperccel #11 Veshutkin Maxim és #27 Kmec Dusan támogatásával #32 Bödök Bence egy gyönyörű góllal egyenlített.

Opten Vasas HC - Corona Brasov Wolves

Opten Vasas HC – Corona Brasov Wolves

Az utolsó 20 perc játékidő kísértetiesen hasonlított az előzőre a Vasas dinamikáját tekintve. 18:11 kapura lövési aránnyal folyamatosan ostromoltuk a vendég csapat védelmét. Az offenzív magatartásnak a 8. percben #12 Révész Marcell átadásából #42 Csiki Attila küldte hálóba a győztes gólt. Innen már nem tudta összeszedni magát a Brassó. Végeredmény 2:1 és egy újabb hosszú út Brassóig.

Jó utat srácok! Hajrá VASAS!

Opten Vasas HC, Ladányi Balázs, vezetőedző: 60 percen keresztül kőkeményen dolgoztunk, azért, hogy felülhessünk ma a buszra. Az összes meccsünk ilyen szorosra sikerült, mindegyikben benne volt a pakliban, hogy mi nyerünk, az utolsó háromban nekünk sikerült. Szeretnénk ezt a szériát tartani és életben tartani a csapatot, hogy ne a holnaputáni legyen az utolsó meccsünk. Mindenkit az is motivált, hogy felülhessünk a buszra, annak ellenére, hogy hosszú és hogy a buszon töltsük az éjszakát. De minden apróságból próbáljuk kivenni azt, ami nekünk erőt ad.

Corona Brasov Wolves, Zsók Levente, másodedző: Sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Szerettük volna behúzni ezt a negyediket. Benne voltunk a meccsben, meg is szereztük a vezetést, majd sajnos a 2. harmad végén jött egy 5-3 szituáció amit kihasználtak. Utána pedig megvolt a második lehetőség, ők belőtték, mi nem. Úgyhogy megyünk a hetedikre.