Újpesti siker a hét első meccsén

A második harmad döntőnek bizonyult a Megyeri úton.

Erste Liga:

UTE–Opten Vasas HC 7-3 (2-2, 4-0, 1-1)
Megyeri út, zárt kapuk mögött. V: Mach, Babic, Kövesi, Molnár

UTE: Duschek
Kiss Philip (1), Selan (1) – Pokornyi, Stadel 1 – Kovács A., Szécsi – Horváth Á
Benk, Bodó (2), Just – Sikorcin 1 (2), Sotlar 1, Vincze P. 1 – Perkovich, Rafaj (1), Vorobjov 2 – Godó, Kovács S., Nemes (1)
Edző: Virág Csaba

Vasas: Sági Máté (Tóth B.)
Bukor, Tornyai – Léránt, Seregély – Kmec 1, Ozols – Kováts M., Szlama
Bödök, Czakó, Révész – Odnoga 1 (1), Schmál, Turbucz (2) – Páterka 1 (1), Szalma, Veshutkin (1) – Csiki, Mattyasovszky, Nagy M.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6 (+10), ill 4 perc
Kapura lövések: 34:45

Jól jelzi csapatunk szintlépését és magabiztosságát, a srácok vagány hozzáállását, hogy 1-0 és 2-1 után is gyorsan góllal reagáltunk a meccs első harmadában. Előbb Odnoga Mátyás, majd Dusan Kmec találta be, ezzel nem engedtük a lilákat elhúzni már az elején.

Egyenragú játék folyt a jégen, kapunkat ezúttal Sági Máté védte egyébként.

Sikorcin emberelőnyből szerzett vezetést rögvest a második harmad elején, a bal felsőbe ragasztotta a korongot. A harmad derekán Perkovichot 2+10 percre kiállították, az emberelőnyös helyzetben Veshutkin lőtte a blokkba a korongot, amelyre Nemes csapott le, rávezette Ságira és nem hibázott, 4-2.

Vorobjov is betalált nem sokkal később, Ladányi Balázs pedig kapust cserélt, Tóth Balázs jött be. Ő is kapott gólt, 4-0-val hozta a szakaszt az Újpest, így lényegében eldőlt a meccs. Érdekesség, hogy két harmad után is vezettük még így is a kapura lövési arányt, a harmadik harmadban pedig tovább növeltük ebben a statisztikai mutatóban a különbséget.

Az utolsó harmadban egy-egy gól esett, a vége lila-siker.

Az Opten Vasas csapatának a Titánok elleni két mérkőzésen kell megszereznie a maradék egy pontot a rájátszáshoz.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:

“Elég hullámzó volt a meccs alatt a játékunk, akár az egész szezon számunkra. Nem kezdtünk jól, de magunkra találtuk az első harmadban, a második játékrészben viszont olyan hibáink voltak, hogy érkeztek a kapott gólok sorra. Onnan már egy olyan jó csapat ellen, mint az UTE, nehéz felállni, nekünk nem is sikerült. Visszakerültünk ma a földre, és bebizonyítottuk magunknak, hogy még rengeteget kell dolgoznunk.”