Továbbra is Erste Liga néven fut bajnokság

Újabb két évvel meghosszabbította partneri szerződését a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank, így a pénzintézet marad a magyar bázisú bajnokság névadója.

Egy belváros szállodában tartott sajtótájékoztatót a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank, itt írták alá ünnepélyesen a két fél újabb két évre szóló, névadó szponzori megállapodását.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök vezérigazgatója üdvözölte a megállapodást:

„Egy 200 éves intézmény jól meggondolja, kivel működik együtt, és hova adja a saját nevét. Egy olyan sportágat, sportági szervezetet kerestünk, amelyik botrányoktól mentes, a fair play szelleme, a férfias küzdelem jellemző rá, és minden tekintetben prudens módon működik. Három éve kötöttük a megállapodást, amely kölcsönös előnyökkel jár, pozitív tapasztalatokat szereztünk, és mindenképpen szerettük volna folytatni az együttműködést. A koronavírus mindenkinek keresztbe tett, de ezekben a nehezebb időkben is, amikor minden forintot meg kell gondolni, hová adunk, kitartunk és az együttműködést tovább folytatjuk, többé-kevésbé hasonló feltételekkel.” 

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke szerint nehéz időszakot él át a jégkorong sportág nemzetközi szinten, és ez alól a magyar hoki sem kivétel. Éppen ezért különösen nagy jelentősége van, ha megbízható partnerekkel, hosszú távon tud együtt dolgozni a szervezet. 

„Az Erste Bank és vezetősége személyében volt, van és lesz ilyen hosszú távú megállapodásunk, amit nagyon köszönünk. Az elmúlt években sok mindent tettünk a sportág stabilitásának megteremtéséért, ezt a felépítményét akarjuk megvédeni, és a további fejlődés lehetőségeit megteremteni. Lelkes és bővülő közönséget szeretnénk, és a magyar hoki népszerűségének, ismertségének érdekében is mindent megteszünk majd. Ennek alapja a magyar bázisú nemzetközi bajnokság, amely tehát további két évig az Erste Liga nevet viseli.”

Szabados Richárd, az Erste Bank Hungary Zrt. vállalati üzletágának vezetője szerint nagyon sok a pozitív tapasztalat a három éve tartó együttműködés révén, a marketing és az ügyfélkiszolgálások terén is nyert a pénzintézet, amely arra törekszik, hogy szintet lépjen az MJSZ-szel kötött megállapodásban. 

„Marketing szempontból szeretnénk jobban kihasználni a játékosok és edzők szerepeltetését, szeretnénk, ha a klubok egy kicsit üzletiesebb gondolkodásra állnának át, és a családokat is szeretnénk nagyobb számban a jégpályákra csábítani.”

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke abban bízik, hogy szeptember közepén el tud indulni a bajnokság, ahogyan a korábbi években is – nézők előtt. Azt mondta, komoly, erős liga lesz a következő, köszönhetően a csapatok eltökéltségének, és a mostani megállapodásnak is. 

A sajtóesemény végén a hokiélet és az együttműködés folytonosságát jelképezve újraindítottak egy órát, amely akkor állt le, amikor a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani, majd be kellett rekeszteni a hazai bajnokságokat.