2

Több lehetett volna benne, UTE-győzelem a vége

A Schiller-Vasas 4-2-re kikapott az Újpesti Jégcsarnokban a keddi Erste Liga-bajnokin.

Erste Liga, 24. forduló:

UTE–Schiller-Vasas HC 4-2 (0-1, 4-0, 0-1)
Újpesti Jégcsarnok, 403 néző, vezette
: Babic, Wolf, Mizsák, Soltész

UTE: Duschek
Carlson, Varga A. (1) – Nagy N. (1), Saukko (1) – Kiss-Rusk, Kovács A. – Pokornyi
Csamangó, Pance 2, Sikorcin (2) – Di Diomete, Reed 1, Vincze P. 1 – Godó, Kovács S., Nemes – Horváth Á.
Edző: Baróti Zsolt

Vasas: Sági Máté
Bukor 1, Inglis 1 – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Gáspár, Seregély
Schmál (1), Szlama (1), Turbucz – Czakó, Csiki, Pápa B. – Béres, Páterka (1), Szalma (1) – Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6 (+10), illetve 4 perc
Kapura lövések: 41:34

Ígéretes első harmadot játszott a Schiller-Vasas Újpesten, nemcsak azért, mert 1-0-ra meg is nyerte a szakaszt (Bukor Rajmund lőtte be egy nagyon szép akció végén). Bátran mentek előre a fiúk, és bár a hazaiak sokat hibáztak védekezésben, ez nem von le a mieink érdemeiből semmit, a statisztika alapján is többször próbálkoztak kapura lövéssel a hazaiaknál. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy bár több helyzetünk volt, a liláknak is akadt, kapuvasat is lőttek.

S ezután egy rémálomszerű második harmaddal folytatódott a két csapat ide harmadik meccse, nagyon buta hibákat követtek el a mieink védekezésben, és ezt könyörtelenül kihasználták a hazaiak. Emberelőnyben is a saját kapunk előtt tétováztak a Vasas játékosai, ellenfélhez passzolták a korongot, emberbe vitték, ennek nem lehet jó vége, nem is lett. A négy közül talán Reed gólja „fért bele”, jól eltalált lövéssel növelte a hazai előnyt, amely tehát háromgólosra hízott negyven perc végén.

A harmadik harmad 7. percében Inglis Ákos lövése után a korong utat talált a hazai kapuba, így pedig nyílttá vált a bajnoki, és akadt is még helyzete csapatunknak. Igaz, ebben a harmadban már egyik oldalon sem volt akkora lövőkedv, pontosabban talán a védekezés is feljavult mindkét oldalon.

A harmadik egymás elleni mérkőzést is az UTE nyerte tehát, de ebben a bajnokiban több volt, kár a második harmad gyermeteg hibáiért.

Vasárnap a Dunaújváros vendége lesz a Schiller-Vasas.