Remek siker igazi csapatjátékkal, újoncavatással

Az Opten Vasas HC 4-2-re legyőzte a Gyergyószentmiklóst az Erste Liga keddi játéknapján.

Erste Liga, 4. forduló:

Opten Vasas HC–Gyergyói HK 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)

Vasas: TÓTH B.
Bukor, SEREGÉLY 1 – LÉRÁNT (1), Surányi – Farkas B., Tornyai – Gruff, Kováts M. (1)
Szlama, SCHMÁL, Béres B. – NÉMETH Á. 1 (1), Czakó (1), Turbucz (1) – PÁTERKA (2), SZALMA 2, Nagy M. (1) – Csiki, Pápa B., Szabó Z.
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyó: RUCZUJ
Góga, Jones – Matheson, Ferenc Csibi – Kozma (1), Rasulov – Benedek, Nagy R.
SZIGETI Á., Tendler (1), Valdix – Koskiranta (1), OULLETTE 2, Szabó P. – Silló, Péter Zs., Csergő – Sára, Bíró G., Barabás
Edző: Cameron Malcolm

Vasas Jégcentrum, 350 néző. V: Pálkövi Zs., Gangel, Lengyel, Pálkövi B.

Kiállítások: 12 (+10), ill. 6 perc
Kapura lövések: 36:47

„Ébresztő, ébresztő” – szólt a gyergyói szurkolók rigmusa az első harmad végén, midőn a vendégek (és a hazaiak) az első pihenőre korcsolyáztak le a Vasas Jégcentrum jegéről. Szó mi szó, számunkra kellemes volt ez a figyelmeztetés, merthogy ez azt jelentette, hogy a vendégek részéről valami nem stimmelt.

2-1-es hátrányban voltak ekkor, de ennél is jobb hír volt, hogy a mieink tényleg nagyszerűen játszottak. Hogy fokozzuk a dicséretet, hozzátesszük, hogy – az előző két bajnokihoz képest – még több helyzetet sikerült kidolgozni a keddi estén, ráadásul végül négyet is sikerült gólra váltani.

Ha kellett, hősiesen védekezett a csapat (főleg a harmadik harmad egyik emberhátránya volt kritikus), ha kellett, támadásban építkezett, jól segítették egymást a fiúk. Mellesleg Tóth Balázs is remekelt a kapuban, és ez így együtt valóban egy szép összképet mutatott.

Szalma Zsolt – akit a meccs derekán le kellett támogatni a pályáról egy lövést követően – két gólt szerzett, Németh Árpád 1+1-gyel, Páterka Bence két gólpasszal, Seregély Máté az első góllal jelentkezett, hogy csak néhány példát említsünk a meccsről. Még egyet ki kell emelnünk: a légiósokkal felálló gyergyóiak ellen újoncokat is avattunk, Gruff Kevin és Szabó Zalán most léptek először pályára Erste Liga-találkozón, nekik külön is gratulálunk.

Ahogyan Tornyai Gábornak is, aki születésnapján gazdagodott egy győzelemmel, mint ahogyan Szlama Dániel is, aki hétfőn lett egy évvel idősebb.

Most egy nagyobb szünet következik a bajnokságban, legközelebb október 16-án játszik csapatunk, az UTE ellenében, a Megyeri úton.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:
„Nagyon örülök, hogy mondhatni a szezon elején megszereztük az első győzelmünket. Már az eddigi mérkőzéseken is elégedett lehettem, hiszen alapvetően jó játékot mutattunk, ma viszont olyan csapatjátékot, ami döntő volt. Mind a jégen, mind a kispadon, mind a pályán kívül csapat voltunk. Remélem, hogy ezzel átszakad egy gát, ami az előző két szezonban talán megvolt a srácokban, és ami egy kicsit a hit elvesztését jelentette. Igenis képes a csapat a bravúrokra, az összeszedett, egységes játékra, bízom benne, hogy a folytatásban hasonló mérkőzések várnak még ránk.”

Malcolm Cameron, a Gyergyói HK vezetőedzője:
„Pontosan tudtuk, hogy milyen csapat a Vasas, hiszen tavaly is megmutatták erejüket. Ma is ezt az arcukat mutatták, dolgoztak, korcsolyáztak, és ismét bebizonyosodott, hogy hiába győztük le a Ferencvárost, hiába mutattunk jó játékot, minden egyes nap, minden egyes órában keményen kell dolgozni, akkor lesz meg az eredménye.”