2020.10.06.Opten Vasas HC-Gyergyói HK4-2(Fotó: Vasas Attila)

Opten Vasas HC–Covid-19 1-1, elmarad az UTE elleni meccs

Az Opten Vasas HC csapata halasztási kérelmet nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Liga felé, mert a keretben több játékos is az új típusú koronavírusra jellemző tüneteket produkál, valamint egy játékos már pozitív mintát adott. A protokollnak megfelelően a csapat és a stáb tagjait tesztelik.

Az elmúlt napokban az Opten Vasas HC keretének több játékosa is rosszullétre panaszkodott, gyengélkedett és azóta is az új típusú koronavírusra utaló vagy ahhoz hasonló tüneteket észleli magán. Egyik játékosunk rögtön az első tünetek után tesztelésre jelentkezett, amely végül pozitív eredményt hozott, így a felelős gondolkodás jegyében és a járványügyi protokollnak megfelelően csapatunk vezetősége úgy döntött, hogy a teljes csapatot és a stábtagokat is tesztelésnek veti alá.

Ezzel párhuzamosan halasztási kérelmet nyújtottunk be, melyről értesítettük az UTE csapatát is. Az Opten Vasas HC pénteken a Megyeri úti Jégcsarnokban lépett volna pályára az Erste Liga ötödik fordulójában.

A következő időszakban csapatunk a szövetség által meghatározott és az egészségügyi protokollnak megfelelő gyakorlatot alkalmazza majd a játékosok gyógyulása, majd későbbi visszatérése tekintetében.

Mindenkinek gyors felépülést kívánunk!