Olimpiai bajnok gondolatokkal és tanácsokkal gazdagodtak a fiúk

Székely Bulcsú, Sydney olimpiai bajnok vízilabdázója tartott motivációs beszédet az Opten Vasas HC csapatának pénteken, a délelőtti edzést követően.

Kezdenek visszatérni a rendes kerékvágásba az Opten Vasas játékosainak mindennapjai – már amennyire ez a jelenlegi helyzetben lehetséges –, egyre élesebbek az edzések, a taktika, hosszú kihagyás után játszhat ugyanis újra Erste Liga-bajnokit csapatunk a hétvégén.

Az elmúlt időszakban nagyon fontos volt (és még egy ideig az lesz) olyan ingerekhez jutni, mind fizikai, mind mentális tekintetben, amik elősegítik a gyors felépülést, a fizikai erőnlét és a koncentráció szinten tartását. Az ehhez kapcsolódó foglalkozások, (re)habilitációs programok és beszélgetések sorába illeszkedett az az előadás, amelyet pénteken hallgathattak meg a srácok az öltözőben.

Egy másik sportág, a vízilabda kiválósága, Székely Bulcsú látogatott el a Vasas Jégcentrumba.

„Ez kellett hozzá. Az öltöző” – fogalmazott Sydney olimpiai bajnoka, az 1997-es Európa-bajnokság győztese, amikor arra kereste a magyarázatot: miért lett Eb-győztes, olimpiai aranyérmes ő és az a válogatott. Székely Bulcsú arra utalt előadásának jelentős részében, hogy a társak, a csapatban betöltött különböző szerepek érvényesülése, valamint a sokszor ösztönösen megjelenő csapategység nélkül nem lehetett volna sikeres az a válogatott, és általában egyetlen csapat sem.

A srácok érdeklődve hallgatták „Csucsu” közvetlen élménybeszámolóját, érthetően nagy népszerűségnek örvendtek azok a gondolatok, amelyek a csibészségre, a fineszre, a vagányságra és annak fontosságára utaltak.

Székely Bulcsú, aki jelenleg az MVLSZ Utánpótlás Bizottságának elnöke, példákat sorolt arra is, hogyan kell tudni egy-egy nehezebb szituáció után talpra állni, és miért fontos a személyes motiváció maximumon tartása.

Köszönjük Székely Bulcsúnak a tartalmas, sztorikban gazdag előadását, a srácok ígérik, igyekeznek magunkkal vinni az értékes gondolatokat!