DAB

Negyedszerre is a DAB nyert

A Dunaújvárosi Acélbikák ellen akadtak helyzetei a jól küzdő Schiller-Vasasnak, de a gólokat a DAB szerezte, és 5-0-ra megnyerte a vasárnapi bajnokit.

Erste Liga, 25. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák – Schiller-Vasas HC 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Dunaújváros, 300 néző, vezette:
Soós, Timár, Pálkövi Baksa, Pálkövi Botond

DAB: Hughson (1)
Kovács Bronson (1), Vuorijarvi – Baker, Lendák – Dósa, Hüffner
Azari (2), Dansareau 1, Mazurek 1 (1) – Németh P. (1), Silló 1, Turcotte 2 (1) – Pinczés, Subotic, Tamás – Gebei, Gulácsi
Edző: Miroslav Ihnacak 

Vasas: Sági Máté
Bukor, Inglis – Farkas B., Hetényi P. – Surányi, Tornyai – Gáspár, Seregély
Schmál, Szlama, Turbucz – Czakó, Csiki, Pápa B. – Béres, Páterka, Szalma – Márton
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 2, illetve 12 perc
Kapura lövések: 46:29

Az eddigi három idei bajnoki mindegyikét magabiztosan nyerte meg a Dunaújváros, legalábbis a Vasas Jégcentrumban mindenképpen, hiszen ott 7-1 és 8-1 lett a vége. Még a bajnokság elején viszont „csak” 6-4-re nyertek odahaza a mieink ellen, most is bíztunk egy szorosabb eredményben (a szezon felvezetéseként nyerni is tudtunk ott).

Az első harmadra nem is nagyon lehetett panasz, jól mentek a fiúk, kiegyenlített volt a játék, de ezzel együtt is a DAB szerzett vezetést a 15. percben Mazurek révén. A második harmadból sajnos egy perc sem telt el, és már kettő volt a hazai előny, Turcotte csapott le a korongra, nem nagyon bántották a fiúk, így élt a lehetőséggel. Mondani sem kell, hogy egy harmad elején bekapott gyors gól lélektani tekintetben mit jelent, nos, az elszenvedő fél részéről nem sok jót. Újabb három perc múlva már 3-0 állt az eredményjelzőn, az apró, mondhatni visszatérő hibákat megbosszulta a Dunaújváros. 

Elöl megvoltak egyébként a Schiller-Vasas helyzetei, Szalma Zsolt, Turbucz Martin és Schmál Kristóf is nagy lendülettel próbálkozott, de az Erste Liga egyik legjobb kapusa, Garret James Hughson nem akart hibázni ma.

Érdekesség, hogy hat kiállítást is ítéltek a Vasas ellen ezen az estén, de egyiket sem tudta gólra váltani a Dunaújváros, ellenben teljes létszámban – sajnos – hatékonyabban támadott.

A vége 5-0 a DAB-nak, folytatás december 20-án, 22-én és 23-án, mindhárom nap hazai környezetben játszik a Schiller-Vasas HC.