Nagyszerű sikerrel, 5-1-es idegenbeli győzelemmel tértünk vissza!

Az Opten Vasas HC négygólos győzelmet aratott a bajnokság egyik éremesélyese, a Debrecen otthonában. Először nyertünk Erste Liga-bajnokit a DEAC csarnokában.

Erste Liga:

DEAC–Opten Vasas HC 1-5 (0-0, 1-3, 0-2)
Debrecen, zárt kapuk mögött, vezette: Rencz, Salánki, Herczeg, Szabó

DEAC:
Gönczi
Kloz, Vokla – Kiss R., Sándor – Berta, Filbrandt – Bogesic
Dalecky 1, Izacky (1), Novotny – Hári N., Kuleshov, Pestunov – Kiss P., Mazzag, Szűcs I. – Kozma, Mihalik A., Molnár D.
Edző: David Musial

Opten Vasas:
Tóth B.
Bukor, Léránt – Tornyai, Ozols 1 (1) – Seregély, Farkas B. (1) – Kováts M.
Veshutkin (1), Schmál 1 (1), Szlama 1 (1) – Nagy M., Páterka (1), Szalma 1 (1) – Turbucz (1), Czakó (1), Bödök 1 – Németh Á., Farkas M., Csiki – Pápa B.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8 (+10), illetve 16 perc
Kapura lövések: 57-30 (20-14, 19-11, 18-5)

46 nap után futhatott ki a jégre az Opten Vasas HC csapata Debrecenben vasárnap kora este. A keretben már ott volt két frissen igazolt légiósunk, Maxim Veshutkin és Kalvis Ozols, valamint a DVTK Jegesmedvék játékosa, Farkas Márton, aki kölcsönben szerepel nálunk.

Némi meglepetésre Gönczi Lajos védte a DEAC kapuját, nálunk Tóth Balázs kezdett és Bazsira vártak is jócskán feladatok az első harmad nagy részében. Mondjuk úgy, a harmad java részében inkább neki volt dolga, a szakasz vége ugyanakkor egyértelműen csapatunké volt, Czakó Barna kiállítását kivédekeztük, és ez meg is adta a lendületet a folytatásra. Páterka Bence és Veshutkin előtt adódott nagy helyzet, de a legnagyobb ziccer az üres debreceni kapu előtt elsuhanó korong alkalmával állt előttünk, sajnos nem volt érkező.

Ezzel együtt remek volt az első harmad, főleg annak fényében, hogy a srácok egy ideig még biztosan nem lesznek olyan erőállapotban, amilyenben a szezon elején, a koronavírus okozta leállás, a betegség kiheverése, majd a pihenőidőszak sok erőt kivett belőlük. De ez egyáltalán nem látszott vasárnap az első harmadban (később sem nagyon, talán csak a végén).

A második harmad aztán elég rosszul kezdődött, a roppant erős debreceni első sor (a három cseh támadóval) addig nyomott közvetlenül a kezdés után, hogy Jan Dalecky a rövid felsőbe talált, 1-0. Épp ő és Kalvis Ozols állt ki durva játék miatt aztán, így 4 a 4 ellen folyt a játék két percig, Szalma Zsolt-helyzettel.

Gyorsan egyenlítettünk, de már teljes létszámban, Szlama Dániel lőtt a kapuba közelről, 1-1. A második harmad 14. percében Szalma Zsolt pimasz góljával megszereztük a vezetést, a jobb oldalon közeledett a kapu felé és felemelte a rövid felsőbe a pakkot, bravó, 1-2!

Sőt, nem volt vége még a remek pillanatoknak, Szlama Dániel lőtt kapura, a kipattanót a kapu előtt álló Schmál Kristóf lőtte be, kétgólos előnyre tettünk szert. Kár, hogy a harmad végén egy rossz csere miatt hátrányba kerültünk.

Kihúztuk, a felét már a harmadik harmadban, ahogyan nem sokkal később Páterka Bence kiállítása miatti hátrányt is, hogy aztán Farkas Mártont 2+2 percre küldjék ki. Ezt a négy percet is kibekkeltük hősies csapatjátékkal és Tóth-bravúrokkal.

Hogy még inkább megnyugodjunk, Kalvis Ozols lőtt messziről pazar gólt a buli után, 4-1-re vezettünk. Sőt, ahogy kimondtuk ezt, jött az újabb Vasas-gól, Bödök Bencét találta meg Czakó Barna passza, 5-1 – 5 perccel a vége előtt azon voltunk, hogy kimondjuk: megvan a győzelem.

Meg is lett! Szenzációs győzelemmel tértünk vissza az Erste Ligába!

Új játékosaink pontokkal mutatkoztak be, és Erste Liga-történetünk során először nyertünk Debrecenben, egyúttal előztünk is a tabellán.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője így értékelte a mai sikert:

“A bajnokságban eddig lejátszott mérkőzések, valamint a Debrecen eddigi teljesítménye alapján nem lehet kijelenteni, hogy mi vagyunk a jobb csapat, viszont, hogy ma mi akartuk jobban a győzelmet, az egészen biztos. Nagyon jó energiát kaptunk a két légiósunktól. Fel tudtuk velük venni a mérkőzést, nem az történt, hogy nagyon kimagaslottak volna, hanem húzták a csapatot előre. Remélem, hogy idén beérik az elmúlt két év munkája és a sok jégidő, amit a fiatalok kaptak. Nagyon jó kapusteljesítménnyel rukkoltunk elő, de lehet azt mondani, hogy egytől egyig mindenkivel elégedettek lehetünk. Amikor blokkolni kellet, blokkoltunk, amikor ütközni, ütköztünk. Amit kívánhatnék, az a sokkal kevesebb kiállítás és emberhátrányos védekezés, de szerencsére ma azt is megoldottuk.”