Megráncigáltuk a Csíkszereda bajszát

Jó játékkal rukkoltak elő a fiúk a hétfői bajnokin, szoros eredmény lett a vége, a vendégek két szerencsés távoli találattal alapozták meg a győzelmüket.

Erste Liga

Opten Vasas HC–SC Csíkszereda 2–4 (0–1, 2–3, 0-0)

VASAS: TÓTH B.
Bukor, SEREGÉLY – Léránt, Ozols 1 – KMEC, Tornyai – Kováts M., Pápa B. (1)
Czakó, Turbucz, Veshutkin – Béres, Páterka, Szalma – Kaposi, Schmál 1, Szlama (1) – Bödök, Csiki, Szabó Z.
Edző: Ladányi Balázs

Csíkszereda: LÁSZLÓ A.
Loginov, Papp – Láday, Wishart (1) – Gecse, Salló 1 – Farkas T. (1), Györfy
Becze, Combs (1), Taratukhin – Blackwater, MAYLAN (3), YELLOW HORN 2 – Bíró T., Fodor, Rokaly N. 1 (1) – Casaneanu, Ilyés, Sándor
Edző: Jason Morgan

Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V: Varjú, Soós, Muzsik, Kövesi

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Kapura lövések: 26:38

Ha abból indulunk ki, hogy az újabb két légióssal (egy ex-NHL-essel és egy ex-KHL-essel) megerősített Csíkszereda a mostani magyarországi túrája első két meccsén 5-1-re és 8-3-ra verte a Titánok csapatát, máris emelhetjük kalapunkat csapatunk előtt, hiszen nemhogy nem tudták „kitömni” a mieinket, sokkal inkább figyelniük kellett a harmadik harmadban, nehogy felmerüljön a döntetlen lehetősége.

Az Opten Vasas csapata jól korcsolyázott, jó tempóban hokizott és különösen a második harmadban dolgozott ki ziccereket, kár, hogy ezekből nem sikerült egy-kettőt-hármat értékesíteni. Azért volt ez főleg bosszantó, mert a szeredaiak két gólja is távoli lövés eredménye volt, a jól védő Tóth Balázst takarták a védők, de volt egy bevánszorgó, pattanó korong is a négy kapott gól között – pech.

Kalvis Ozols mesteri bombája és Schmál Kristóf szép gólja abszolút megérdemelt volt, a meccs záró harmadában pedig voltak periódusok, amikor nagyon közel voltunk az újabb gólhoz, László Arnold nagyon jól védett a túloldalon. Ezen a mérkőzésen visszatért a keretbe Maxim Veshutkin a sérülése után, Ladányi Balázs emellett bizalmat szavazott ismét Kaposi Józsefnek és Szabó Zalánnak.

Büszkék lehetünk a srácokra, akiknek ebben a naptári évben ez a január 11-i meccs volt az 5. (!) bajnokijuk.

És nincs megállás, csütörtökön jön a Corona Brassó elleni bajnoki.

Ladányi Balázs: – Alapvetően elégedett vagyok. Voltak megingásaink, olyan helyzetek, amiket kivennék a meccsből, de ha a mérkőzés egészét nézem, akkor azt mondhatom, hogy nem volt rossz. Ez látszik az eredményen is, és ha a harmadik harmadban bemutatott hajránkat nézzük, akkor lehetett volna akár jobb is. Mindenképp pozitívum, hogy a Csíkszeredát lehoztuk 4-2-vel és az utolsó harmadban még volt esélyünk arra, hogy visszajöjjünk, de végül nem volt meg az átütő erőnk ehhez. Megvoltak a helyzeteink, a lövéseink, de nem tudtunk velük úgy sáfárkodni, hogy iksz körüli eredmény szülessen.

Jason Morgan: – A Vasas 60 percig keményen dolgozó csapat, fiatal, energikus társaság, amelyik soha nem adja fel. Tudtuk, hogy nem adják ingyen a győzelmet. Yellow Horn két gólja nagyon jókor esett, adott nekünk egy kis nyugalmat, de a harmadik harmadban elég lett volna egy bekapott gól, és máris egy egygólos meccs lett volna a mai. László nagyon jól védett, ő volt a mai sikerünk egyik letéteményese. Örülök a három pontnak.