Megjöttek a gólok, de újpesti siker

Látványos mérkőzést játszott az Opten Vasas HC az Újpest ellen, de a hazaiak kétgólos hátrányból fordítottak, és megnyerték a 14 gólos bajnokit.

Erste Liga, 6. mérkőzés:

UTE–Opten Vasas HC 8-6 (2-3, 5-2, 1-1)
Újpesti Jégcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Kókai, Mach, Pálkövi B., Schumacher-Kovács

UTE: Duschek
Horváth A., Stadel – Selan (4), Varga A. (2) – Kovács A. (1), Szécsi P. – Balázsi, Horváth Á.
Bodó 2 (1), Just 3 (1), Szabad 1 (1) – Lamoureux 1 (1), Rafaj, Vorobyev – Benk, Sikorcin (1), Vincze P. 1 – Godó, Kovács S., Nemes 1 (1).
Edző: Virág Csaba

Vasas: Tóth B.
Bukor, Léránt – Kováts M., Tornyai – Farkas B., Seregély (1) – Béres B., Surányi
Schmál 1 (2), Szlama 1 (2), Veshutkin 1 (3) – Nagy M. (1), Páterka, Szalma (1) – Bödök 3, Czakó, Turbucz (1) – Csiki, Farkas M., Németh Á.
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Kapura lövések: 43:28 (12:11, 19:5, 12:12)

A DEAC ellen idegenben elért 5-1-es siker után bizakodva vártuk az Újpest elleni kerületi és presztízsrangadót, és remekül kezdtünk. Bödök Bence és Schmál Kristóf góljával 2-0-ra vezettünk 5 perc után, és hiába szépített az UTE, ismét jött rá válasz – Maxim Veshutkin első Vasas-gólja is megszületett. (Orosz játékosunk nagyszerűen játszott ezen az estén, igazi vezéregyéniségnek bizonyult, mellesleg 3 gólpassz is a neve mellé került.)

Fájó volt, hogy a harmad vége előtt kicsivel betaláltak a hazaiak, ha ekkor 3-1-gyel és nem 3-2-vel megyünk pihenni, talán minden máshogyan alakul. Függetlenül attól, hogy a második harmadot is mi kezdtük góllal, ismét Bödök Bence volt eredményes (2-4).

Elég volt ugyanakkor pár védelmi megingás ahhoz, hogy az erős kerettel bíró UTE megfordítsa az eredményt, ráadásul kétgólos előnyre tegyen szert a záróharmad előtt.

Ekkor már nem az Opten Vasasnak állt a zászló feltétlenül, de ebben a meccsben minden benne volt. Kováts Máténak volt például roppant nagy ziccere, de a kapuvas megmentette a hazaiakat.

A végén Szlama Dániel szépített 8-5 után, a vége kétgólos vereség.

De ismét egy olyan meccs, amiből rengeteget lehet tanulni. Meg abból is, hogy a lőtt gólok megérkeztek: két mérkőzésen 11-szer volt eredményes az Opten Vasas.

Folytatás majd szombaton, a Gyergyó otthonában, ahová csütörtökön este utazik el csapatunk.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:

„Elég rögös az út, amin most járunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ez a mai mérkőzést, és a meccs felétől éreztük is, hogy nem úgy mennek a lábak most, ahogy kellene. Szeretnénk a pozitív dolgokba kapaszkodni, abból építkezni, és javítani a hibáinkat. Jó támadópotenciállal és helyzetkihasználással játszottunk, sajnálom, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel és a hat lőtt gól ellenére mégis kikaptunk. Egyszerűen meg kell oldanunk a védekezésünket, és nemcsak a védekező harmadban, hanem már onnantól kezdve, hogy a korongot elvesztettük. Meg kell tanulni kezelni, hogy megérkeztek a lőtt gólok.”