MAC-siker a nyitányon, kár volt a második harmadért

Az Erste Liga nyitófordulójában az Opten Vasas HC helytállt, de vereséget szenvedett a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, 1. játéknap:

MAC HKB Újbuda–Opten Vasas HC 6-3 (1-1, 4-0, 1-2)
Tüskecsarnok, 504 néző, vezette:
Németh M., Babic, Soltész, Mizsák

MAC: Bálizs
Dóczi, Pozsgai – Macaluay, Tornyai M. – Bugár, Csollák – Garát (1), Jászai
Nagy K. 1 (1), Schlekmann 1 (2), Sofron 2 – Kreisz, Orban 1, Terbócs (1) – Kedves, Lőczi, Majoross – Molnár B. 1, Ritter, Strenk
Edző: Kangyal Balázs

Vasas: Tóth B.
Bukor, Seregély – Léránt (1), Surányi – Farkas B., Tornyai G. – Kováts M., Horváth B.
Bödök, Schmál, Szlama – Czakó, Csiki, Turbucz 1 – Nagy M. (1), Németh Á., Szalma 1 – Béres (1), Farkas M. 1, Pápa B. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 46:36

Farkas Mártonnal bővült az Opten Vasas HC kerete erre a mérkőzésre, a DVTK Jegesmedvék játékosát a miskolci klub rendelkezésre bocsátotta, ezt köszönjük.

Ő is nagy lendülettel vetette bele magát a meccsbe, ahogyan a többiek is, jó tempó jellemezte az első harmadot, és számszerűleg is kiegyenlített játék: a hazaiak vezetését Turbucz Martin egyenlítette ki (Léránt René megszerezte első pontját asszisztjával a Vasasban), így szépen tartottuk magunkat.

Nem kezdődött jól a második harmad, egy véleményes góllal visszavette a vezetést a MAC HKB Újbuda, a gól előtt védőnket talán kicsit meglökték, majd a kapu is elmozdult, a videózás után a játékvezetők érvényesnek ítélték Schlekmann Márk gólját. Ez megfogta a csapatot, és megingott a védelem, amit ki is használt a hazai csapat – főleg annak első támadósora. Meg kell jegyezni, Tóth Balázs jól védett a meccsen, bravúrjai is akadtak.

A harmadik harmad elején szinte több ígéretes akciót is vezetett csapatunk, és a 6. percre ez eredményre is vezetett, Szalma Zsolt lőtt szemfüles gólt, sőt! Alig egy perccel később Farkas Márton nagy lövése után 5-3-ra szépítettünk. Mentünk előre, de aztán emberelőnyben kaptunk gólt, 6-3, ez nem jött jól a remények életben tartásához.

Végül több találat már nem született, tisztes helytállás mellett szenvedtünk vereséget az első mérkőzésen.

Ladányi Balázs vezetőedző:
„Keressük az okát, remélem, meg is találjuk, hogy mi történt a második harmadban. Talán azt hittük, a második MAC-gólt tényleg nem adják meg, majd amikor megadták, egy kicsit fejbevágott minket. Ennek ellenére sem lehet odaadni tíz percet sem. Az első és a harmadik harmadból lehet építkezni, a másodikat viszont el kell felejteni, de leginkább tanulni kell belőle.