Léránt René a Vasas HC csapatában folytatja

A 26 éves játékos karrierje nagy részét Dunaújvárosban töltötte, de legutóbb a DEAC-ban szerepelt.

Rutinos védővel bővült a Vasas HC kerete. Léránt René 347 Erste Liga-mérkőzéssel a háta mögött (vagy a lábában, ahogy tetszik) érkezett a Vasas Jégcentrumba.

Anyaegyesületében, a Dunaújvárosban töltötte karrierje nagy részét, a felnőttbajnokságban már a 2011/12-es idényben bemutatkozhatott, alig 18 évesen. Rögtön a következő idényben elvitte a Ferencváros, ahol 38 mérkőzést játszott, de ezután visszatért Dunaújvárosba, ahol egészen az előző idényig játszott. Tavaly viszont Debrecenben töltötte a szezont, 48 mérkőzésen 6 góllal és 7 gólpasszal jelentkezett, azaz védőként a pontokat is gyűjtögette.

Végigjárta a korosztályos válogatottakat is, a divízió II/A-s vb-ről van egy ezüstérme, de egy mérkőzés erejéig a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott 2018-ban.

Léránt René most úgy döntött, a Vasas HC-ban folytatja karrierjét, így mutatkozik be csapatunk szimpatizánsainak:

„Sziasztok, kedves Vasas-szurkolók!

Örömmel jelentem be, hogy a következő szezonban piros-kék mezben fogok játszani. A srácokkal közel két hete készülök együtt. Csak pár játékost ismertem eddig a csapatból, pozitívan fogadtak és igyekszem idővel mindenkit jobban megismerni, Szalma Zsolti régi jó barátom sokat segít a beilleszkedésben. Egy fiatal közegbe csöppentem bele, aminek a magja már évek óta együtt játszik, és megvan a pozitív légkör az öltözőben. Mindkét edzővel játszottam korábban, amikor aktív játékosok voltak, és tudtam amikor aláírtam a szerződésemet, hogy profi a mentalitásuk és elvárják a kemény munkát. Számomra lesz új kihívás ebben a szezonban, mivel az egyik legidősebb játékos vagyok a csapatban és szeretném segíteni a fiatalabb játékosokat. Keményen készülünk a szezonkezdetre és úgy gondolom, hogy készen állunk majd, amikor bedobják a korongot az első mérkőzésen. Remélem, egy sikeres szezonnak nézünk elébe és jó játékkal majd örömet szerezhetünk a szurkolóinknak.”

René harmadik új játékosunk, Németh Árpád és Horváth Bence érkezéséről itt és itt számoltunk be.