Lendületből utazunk Fehérvárra

Két győztes mérkőzés után utazik a Titánok otthonába a Schiller-Vasas, nagy bravúr lenne, ha ismét pontot, pontokat szerezne a társaság.

Nem lenne ellenünkre, ha azt kellene megszoknunk, hogy sorozatosan győztesen hagyja el a pályát a Schiller-Vasas, ebben a szezonban ez összesen ötször fordult elő – ebből kétszer a legutóbbi két bajnokin. Kétszer hosszabbítás vagy szétlövés után, háromszor a rendes játékidőben nyertünk az Erste Liga 2019/20-as idényében, és pénteken már a 34. fordulót „tapossuk”.

Hosszabbítás máskor is előfordult, például a pénteki ellenfelet október 7-én, a Vasas Jégcentrumban kényszerítettük ráadásra, de ott egy Mihály Ákos-góllal nyertek a Titánok. Idén ennél a pontnál több nem termett eddig a Fehérvár ellen, egy 4-2-es és egy 4-1-es vereség a további mérleg, de egyik mérkőzésen sem játszott alárendelt szerepet csapatunk.

Most sem lehet más a cél, minthogy lefékezzük az olykor villámgyors fehérvári akciókat, elvégre a hazaiak is szeretnének már bizonyítani. Elég régóta nem nyertek ugyanis a Titánok, a Brassótól 11-3-ra, a Csíkszeredától 8-5-re, az UTE-től (még december 30-án) 5-2-re, a Hokiklubtól (hazai pályán) 3-1-re, azt megelőzően a DEAC-tól 8-5-re kaptak ki. Épp a Vasas ellen nyertek utoljára, december 23-án.

A Schiller-Vasas jó ideje azzal a tudattal lép jégre, hogy az alapszakaszt az utolsó helyen zárja, a Fehérvár viszont még lepottyanhat az utolsó előtti helyre, ha a Hokiklub Budapest tovább tartja jó formáját. 

A pénteki bajnoki 18:30-kor kezdődik a Raktár utcában.

További információ a csapatról: a mieink szombaton, 19:40-től edzőmeccset játszanak a Boston Curry College csapatával, a Vasas Jégcentrumban. A meccs nyilvános lesz.