Brassó

Kezdődnek a közös edzések, zajlanak a tárgyalások

Ezekben a napokban, hetekben dől el, milyen kerettel, milyen lehetőségek és együttműködések mellett vághat neki az Erste Liga következő idényének Ladányi Balázs csapata. Hétfőtől Dunakeszin közös szárazföldi edzéseket tart a szakmai stáb.

A Schiller-Vasas HC hároméves felnőttprojektjének harmadik évét tulajdonosváltással kezdte meg a csapatot működtető gazdasági társaság. Zajlik az átadás-átvétel, az új befektetőcsoport, amely hamarosan megosztja terveit a nyilvánossággal, folyamatosan egyeztet a Vasas SC-vel a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

Fontos egyeztetések ezek, mindenesetre Schiller HC néven beadta nevezését a csapat a következő Erste Liga-szezonra, azaz ezentúl is, igy  lesz felnőtt jégkorong Káposztásmegyeren. 

Amennyiben az új tulajdonos megállapodott a Vasas SC-vel a további együttműködésről és a Schiller Autó Család mellett a felnőtt csapat új névadó szponzorával, úgy a csapat neve módosulhat. Mivel a MAC és a DVTK is indulni kíván a bajnokságban, ráadásul előbbi klub kizárólag magyar játékosokkal, minden eddiginél színesebb, a hazai játékosokat előtérbe helyező szezonra van kilátás.

Ebben – mármint a tehetséges fiatalok szerepeltetésében – csapatunk élen állt az elmúlt két évben, és a koncepció alapvetően a harmadik évben sem változik.

„Mivel még nem dőlt el sok fontos kérdés, egyelőre azokra a játékosokra számíthatunk, akik eddig is velünk voltak, de természetesen vannak magyar kiszemeltjeink. Bízunk abban is, hogy két vagy inkább három légiós is érkezhet a csapathoz, ami elősegítheti a fiatal játékosok fejlődését, a profi szemléletük formálását” – mondta Ladányi Balázs, a csapat vezetőedzője, akit természetesen a jelenlegi járványhelyzet következményeiről is kérdeztünk.

„Kéthetente küldtünk edzéstervet a játékosoknak, igyekeztünk a monotonitást egy kicsit enyhíteni. A feladatokhoz vittek haza súlyokat is a srácok. Eleinte telefonon egyeztettem a játékosokkal, az egyenkénti szezonértékelést így kezdtük, de aztán majdnem mindenkivel személyesen találkoztunk a jégpálya körül, a szabályokat betartva. Hétfőtől szintet lépünk, Dunakeszin, a Fitness Five-ban kezdünk el edzeni, előreláthatóan húsz fővel. Ők azok a játékosok, akik eddig is velünk voltak, beleértve a juniorokat is. A bajnokságra húsz fölötti létszámot tervezünk, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe, mint az előző idényben. Még kérdéses, hogy kik érkezhetnek a Vasas utánpótlásból, ez is sok mindent meghatároz. Szeretnénk azt folytatni, amit elkezdtünk” – tette hozzá Ladányi Balázs, aki az elmúlt hetekben otthon is elfoglalta magát:

„Kertészkedtem, fát faragtam, falat húztam fel, villanyt szereltem a családban, szóval nem unatkoztam. De már nagyon várom, várjuk a szezonkezdetet, a felkészülést, a közös edzéseket, azt hiszem, nem kell magyaráznom, hogy miért.”