Két harmadnyi bravúr a kilenc légióssal felálló Brassó ellen

Az Opten-Vasas HC 4-0-s vereséget szenvedett a Corona Brassó ellen az Erste Liga pénteki játéknapján.

A MAC HKB Újbuda elleni találkozó után közel három héttel következhetett a második idei tétmeccs (igaz, az UTE elleni játszottunk egy edzőmérkőzést nem olyan régen). A Corona Brassó ellen egy hárommeccses erdélyi sorozatot nyitottak a fiúk, hiszen a Gyergyóval és a Csíkszeredával is napokon belül találkozik az Opten Vasas HC.

Keményen és jó hangulatban készültek a srácok az erőpróbára, és összességében nem is játszottak rosszul pénteken este a kilenc légióssal felálló riválisa ellen. Az első és a második harmadban több gólhelyzetünk is adódott, tudatos szituációk után is, ez mindenképpen örömteli. Az kevésbé, hogy ezek közül egyet sem sikerült kihasználni, miközben a vendégek egy kontra után megtalálták azt a gólt, amivel nyugodtabban mehettek a második szünetre.

A harmadik szakaszban aztán Valchar vezérletével még háromszor betalált az egyébként jól védő Tóth Balázs kapujába, így számszerűen fölényes sikert arattak a brassóaiak. Kár volt ezért, egy-két gól elkerülhető lett volna.

Folytatás hamarosan!

Erste Liga, 2. forduló:

Opten-Vasas HC – Corona Brassó (romániai) 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Vasas: TÓTH B.
Bukor, Seregély – Léránt, Surányi – Farkas B., Tornyai – Kováts M.
Schmál, Szlama, Béres B. – Németh Á., Czakó, Turbucz – Szalma, NAGY M., Páterka – Pápa B., Horváth B., Csiki
Edző: Ladányi Balázs

Brassó: Polc
C. CARLSON 1 (1), McFadden (1) – DAME-MALKA, Borisenko – Bors, Wilson – Gajdó T., Haraga
Tranca, Péter B., Finucci (1) – Klempa (1), VALCHAR 2, Gliga (1) – Gajdó B., Molnár Z., Molnár Zs. – Szőcs, A. Vasile 1, N. Vasile (1)
Edző: Dave MacQueen

Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött, v.: Berger, Babic, Dorner, Kedves

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Kapura lövések: 23:32

MESTERMÉRLEG

Ladányi Balázs: – Az első és a második harmaddal elégedett lehetek, és igazából az eredmény kivételével mindennel. A harmadik harmadban valami elveszett a játékunkból, és ezt a Brassó megbüntette, szép lassan megnyerte a találkozót, lényegében a semmiből. Gratulálok a brassóaiaknak a győzelemhez.

Dave MacQueen: – A célunk mindig az, hogy egy kicsivel jobban játsszunk, és persze nyerjük meg az aktuális meccset. Ma nyertünk, nem volt egyszerű, mert a hazai csapat ment előre, nyomást gyakorolt, nem adta fel. Ugyanakkor elégedett lehetek, mert megvolt a góllövő potenciál, többször is betaláltunk. Kemény ez a mostani időszak, a játékosok távol vannak a családjuktól, de ehhez kell alkalmazkodnunk.