Jöhet a Csíkszereda elleni Erste Liga-bajnoki

Két nappal a pénteki, Corona Brassó elleni mérkőzés után ismét jégre lép az Opten Vasas HC az Erste Ligában.

Dave MacQueen, a Corona Brassó vezetőedzője azt mondta a pénteki meccs után (amelyet 4-0-ra nyert meg csapata), hogy mindenkinek, így a brassóiaknak is az a célja, hogy a lehető legtöbb mérkőzést le tudják játszani, a játékosok pedig folyamatosan kapják a megfelelő terhelést. Nehéz időszak kellős közepén vagyunk, de sportemberekként tesszük a dolgunkat: játszunk.

Hasonlóan gondolkodik az Opten Vasas is, amely a Csíkszereda és a jégkorongcsalád segítségére sietett akkor, amikor „beugrott” soros ellenfélnek. A csíkiak a MAC HKB Újbuda ellen játszottak volna vasárnap, de Kangyal Balázs kerete nem tud kiállni erre a bajnokira, s mivel egy hét múlva egyébként is találkoztunk volna az erdélyi klubbal, előrébb hoztuk a randevút – amelyet a Tüskecsarnokban tartunk meg.

A Csíkszereda – hasonlóan a másik két erdélyi csapathoz – meccssorozatra érkezett Magyarországra, eddig egy találkozón vannak túl. Egy roppant gólerős találkozón, a társcímvédő Ferencvárossal. Kétszer is vezettek az FTC ellen, de aztán 6-3-ra elhúzott Fodor Szabolcs csapata, innen kellett visszakapaszkodni. Sikerült, Andrey Taratukhin a vége előtt fél perccel egalizált. Jöhetett a hosszabbítás 6-6 után, ott nem esett gól, végül a büntetők a Fradi javára döntöttek.

A csíki csapat így állt fel első idei Erste Liga-meccsén:

Samankou
Gecse H., Salló – Kulyash, Flinta – Györfy, Farkas T. – Szabó Zs.
Blackwater, Bíró T., Becze – Taratukhin, Tousignant, Yellow – Fodor Cs., Maylan, Casaneanu – Gecse O., Részegh Zs., Rokaly N.

Jason Morgan csapata ebben az évben is a bajnokság egyik esélyese, ez nem kérdés, így a mieinknek fel kell kötni a gatyát, beugrás ide vagy oda. De Ladányi Balázs vezetőedző szerint egyben vannak a fiúk, nagyobb koncentráltsággal megszorongatható bármelyik élcsapat.

Erre készülünk, a meccs 18:30-kor kezdődik a Tüskecsarnokban.

Jegyeket itt lehet rá vásárolni.