Jobb tempó, jobb játék, de gyergyói siker

A Gyergyói HK 3-0-ra nyert az Opten Vasas HC ellen az Erste Liga szombati játéknapján.

Erste Liga:

Opten Vasas HC – Gyergyói HK 0-3 (0–0, 0–2, 0–1)

Vasas: SÁGI MÁTÉ
Bukor, Kmec – Léránt, Seregély – Ozols, Tornyai – Kováts M., Mayer Zs.
BÖDÖK, CZAKÓ, Turbucz – Béres, Páterka, Szalma – Kaposi, Schmál, Szlama – CSIKI, Németh Á., Pápa B.
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyói HK: COOKE
Kozma, TRONCISKY 1 (1) – Fejes (1), Imre (1) – Ferenc Csibi, Rasulov – Elekes Darabont, Nagy Cs.
Csergő, Koskiranta (1), Oullette St-Amant 1 – BASARABA 1, Pance (1), Silló – Bíró Gergő, Szabó P., Szigeti – Barabás, Péter Zs., Sára
Edző: Szilassy Zoltán

Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V: Timár, Varjú, Molnár, Pálkövi Botond

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Kapura lövések: 23:32

A cél nem lehetett más, mint a javulni az előző meccshez képest, és lehetőség szerint meg is nyerni a meccset – mindig ennek kell lebegnie a srácok szeme előtt.

És ez most meg is látszott, mentek előre a fiúk a Gyergyó ellen meccsen, amelyen bemutatkozott az Erste Ligában Kaposi József. Ő korábban edzőmeccseken már ott volt a felnőttcsapatban, tétmérkőzésen viszont ezen a napon láthattuk őt először piros mezben.

Emberelőnyben kaptuk az első gólt, ez meg is fogta a srácokat, egy rossz csere után élt a lehetőséggel a vendégek játékosa, Basaraba. Nem sokkal később növelték az előnyüket a vendégek, és bár a harmadik harmadban is megvolt az igyekezet, valamint Sági Máté is jól védett, nem sikerült a kapuba találni

Folytatás hétfőn, a Csíkszereda ellen.

Ladányi Balázs: – Úgy érzem, hogy egy teljesen más csapat volt a jégen ma pirosban, mint két nappal ezelőtt. Megvolt a tűz, megvolt az elán a fiúkban. Nem sikerült annyira tökéletes meccset játszanunk, hogy legyen esélyünk a végén visszajönni. Azaz nem sikerült hiba nélkül lehozni a meccset, a hibákat pedig kihasználta az ellenfél, és mivel nekünk nem sikerült gólt szerezni, nem marad más, mint gratulálni a Gyergyónak.

Szilassy Zoltán: – Egy nagyon jól dolgozó, keményen harcoló csapattal találkoztunk. Októberben itt meg is fáztunk, tudtuk, hogy nagyon sokat kell tennünk azért, hogy ma innen három ponttal menjünk a szállodába. Nagyon fontos volt, hogy hogyan kezdünk, és erősek voltunk a koronggal, fegyelmezettek voltunk, keveset adtunk az ellenfélnek. A második harmadban már effektívvé is tudtunk tenni a játékunkat, és itt már tudtunk javítani a saját harmadunkból való kiindulásainkon, gyorsabbá tudtuk tenni az újraszerveződéseket a saját kéken, hogy minél többet legyünk az offenzív zónánkban. Ebből a harmadik harmadban eredményesek is tudtunk lenni, előnyből is betaláltunk. A legnagyobb öröm, hogy nullán tudtunk tartani egy ellenfelet, ez mindig nagyon nagy fegyvertény. Büszke vagyok a fiúkra, nagyon keményen dolgoztak, és nagyon fontos három pontot szereztünk ma délután.