Javuló helyzetkidolgozás, de csíki siker

Az Opten Vasas HC sok helyzetet kidolgozott az SC Csíkszereda ellen, kettőt értékesített is (vagyis hármat), de az erdélyi élcsapat megbüntette a kihagyásokat és végül három góllal nyert.

Erste Liga:

Opten Vasas HC–SC Csíkszereda 2–5 (0–0, 0–2, 2–3)

Vasas: SÁGI MÁTÉ
Bukor, Seregély – LÉRÁNT, Surányi – Farkas B., Tornyai – Kováts M.
BÉRES (1), Schmál 1, Szlama – Czakó, Németh Á., Turbucz (1) – NAGY M. 1, Páterka, Szalma – Csiki, Horváth B., Pápa B.
Edző: Ladányi Balázs

Csíkszereda: Samankou
Flinta, KULYASH (2) – GECSE (1), Salló – Farkas T., LÁDAY – Györfy, Szabó Zs.
BECZE (1), TARATUKHIN 1, Tousignant 1 – Blackwater 1, Maylan 1 (1), Yellow (1) – BÍRÓ T. (3), Fodor 1 (1), Részegh Zs., Casaneanu, Gecse, Rokaly N.
Edző: Jason Morgan

Tüskecsarnok, 250 néző. V: Berger, Kókai, Dorner, Fényi S.

Kiállítások: 12, ill. 14 (+20) perc
Kapura lövések: 29:34

„Köszönjük, Vasas, köszönjük, Vasas!” – szólt a szeredai szurkolók rigmusa a vasárnap esti bajnoki elején. A köszönet azért járt, mert csapatunk vállalta a mérkőzést – két nappal a pénteki, Brassó elleni ütközetet követően –, úgymond „helyettesítve” a MAC együttesét. A Csíkszereda így nem hagyott ki tervezett játéknapot, ami számukra kedvező fordulat volt.

A Tüskecsarnokban rendezett Erste Liga-mérkőzésen hajtós, korizós első harmadot figyelhettünk, Ladányi Balázs csapata egyáltalán nem játszott megilletődötten, bátran nekimentek a fiúk a párharcoknak is. Nem változott ez az összkép a második szakaszban sem, igaz, itt már nem fért bele egy-egy kihagyás hátul, a csíkiak megbüntették ezeket a hibákat – a pazarul védő Sági Máté bánatára. Kétszer is betaláltak az erdélyiek, és bár a meccsen remekül játszó Béres Boldizsár betalált, videózás után érvénytelenítették a gólt a kapus akadályozása miatt.

Gólt ütöttünk aztán a harmadik szakasz elején, Nagy Márk révén, ugyanakkor nem sok kellett ahhoz, hogy a vendégek bepörögjenek, és rátegyenek még egy lapáttal. Maylan és Tousignant 20 másodperc alatt kétszer is beköszönt, valljuk meg, a második találat szépségdíjas kombináció után született.

5-1 után volt még annyi a Vasasban, hogy tovább szépítsen, Schmál Kristóf használta ki a lehetőséget, aki nem sokkal korábban lekönyököltek a jégen, így ápolni kellett a kispadon.

A vége tehát 2-5, de most sincs okunk a szégyenkezésre.

Folytatás ismét két nap múlva, kedden, amikor a vasárnap a Ferencvárost hosszabbítás során legyőző Gyergyói HK együttesét fogadjuk, a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:
„Azzal kifejezetten elégedett vagyok, hogy egy percig sem adtuk fel, a srácok dolgoztak, tették a dolgukat. Annyiban különbözött a pénteki mérkőzéstől ez a mai, hogy több gólhelyzetünk volt, és ez mindenképp pozitív, hogy már több helyzetet ki tudunk dolgozni. Sajnos, kimaradtak ezek a helyzetek, a Csíkszereda viszont kihasználta az övéit, ez döntött.”

Jason Morgan, a Csíkszereda vezetőedzője:
„Ahogyan tavaly, úgy ebben az évben is hajtós, munkás csapat a Vasas, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Most is dolgoztak, tapadtak, és ha megadják 2-0-nál a góljukat, lehet, hogy egy kicsit másként alakul a mérkőzés. De elégedett lehetek, mert eredményesek tudtunk lenni a harmadik harmadban, és így le tudtuk úgymond zárni a meccset. A Debrecen ellen folytatjuk, legalábbis ez a terv. Fel kell készülnünk arra, hogy az egész bajnokság bizonytalan forgatókönyvvel megy majd, akár az utolsó pillanatban is elmaradhat egy-egy bajnoki. Reméljük, most nem így lesz.”