Horváth Bence hazatért, a Vasas HC játékosa lett

A 24 éves játékos tíz éve Svájcban él, tanul és jégkorongozik, de most egyetemi tanulmányai mellett a hokit is itthon űzi a következő szezonban, a Vasas Jégcentrumban.

Horváth Bence volt már Vasas-játékos, ugyanis a 2015/16-os idényben a juniorcsapatban szerepelt, leginkább az osztrák juniorbajnokságban számítottak rá akkor. Éppen ezért jó pár csapattársát ismeri már korábbról, ez semmiképp sem hátrány.

Legutóbb a HC Luzern játékosa volt, az előző idényben 33 mérkőzésen kapott szerepet.

„Az előző pár szezonban a svájci negyedosztályban játszottam, és az elmúlt két évben karácsonykor, amikor hazajöttem a családhoz, Godóék megengedték, hogy a csapattal eddzek, hogy ne essek ki a ritmusból. Így már kapcsolatban voltunk korábban is – meséli Bence, hogyan is került képbe a Vasas HC-nál. – A tavaszi szemeszterre hazajöttem tanulni Budapestre, mert az egyetem által sikerült egy Erasmus-os csereprogramban részt venni. A tanulmányaim alatt a Vasassal készültem a nyáron, a nyári felkészülés végén pedig leültünk és megbeszéltük, hogy folytatnánk a közös munkát a szezonra is. Sikerült az egyetemmel is elintézni, hogy az Erasmus-programot meghosszabbíthassam még egy szemeszterre” – tette hozzá Bence, aki jogot és politológiát tanul az egyetemen a zürichi egyetemen.

Azt mondja, mindenképpen szintlépés lesz számára a következő idény.

„Az Erste Liga egy erős bajnokság, a karrieremben egy nagy előrelépést jelent. Folyamatosan követtem Svájcból is a bajnokság eredményeit, néztem az összefoglalókat. A mostani csapatban nagyon sok játékos régóta ismeri egymást, abszolút pozitív érzéseim vannak a szezonra nézve, szerintem egy jó csapatunk lesz. Egyébként nagyon rendesek a csapattársiam, könnyen befogadtak, de ugye többeket tényleg régóta ismerek, és karácsonykor is találkoztam a fiúkkal. Nagyon jó barátom Szalma Zsolti, akivel kifejezetten jóban vagyok, úgyhogy nagyon örülök, hogy itt lehetek.”

Megkérdeztük, mit tart erősségének és miben szeretne előrelépni az előttünk álló idényben.

„Nem félek a kemény munkától, leginkább a palánk előtti harcokban és emberhátrányban szeretek dolgozni. Fejlődni legfőképp a kombinatív játékban szeretnék, valamint a döntések gyors meghozatalában, ez most a legfontosabb a számomra.”

A Vasas HC kerete még nem végleges, Horváth Bence mellett Németh Árpád érkezéséről adtunk korábban hírt, és a közeljövőben újabb játékost tudunk majd bemutatni.