Hétfőn Szereda!

A két csapat még csak egyszer találkozott egymással a bajnokság idei szezonjában.

A Csíkszereda a vírushelyzet miatt hosszabb időre kiesett, így érthető, hogy nyolc meccsel kevesebbet játszott eddig, a mostani magyarországi túrán kezdik majd utolérni a mezőnyt, a Brassóhoz hasonlóan.

Legutóbbi túrájuk során éppen az Opten Vasas ugrott be – pontosabban hozta előrébb a bajnokiját –, hogy meccsben maradjanak a szeredaiak, akik hálásak is voltak a gesztusért. Más kérdés, hogy a roppant erős kerettel bíró erdélyiek végül 5-2-re nyertek a Tüskecsarnokban.

A mieink első erdélyi túrája során nem tudtak a Vákár Lajos Jégcsarnokban fellépni a rivális pozitív esetei miatt, így az a furcsa helyzet állt elő így a 22. játéknapunk előtt, hogy eddig csak egyetlen mérkőzésen találkoztunk.

A hétfői rivális bivalyerős kerettel rendelkezik, ráadásul nemrég ismét igazoltak, az NHL-tapasztalatokkal bíró Ty Wishart és a masszív KHL-rutinnal felvértezett Alekszander Loginov érkezett a szeredaiakhoz. Veszteségük is akad, hiszen a Gyergyó elleni mérkőzésen Denis Kulyash 25 perces büntetést kapott a játékvezetők inzultálásáért, később a fegyelmi bizottság 6 bajnokira eltiltotta az orosz légióst.

Így nélküle érkezett Magyarországra a Csíkszereda, amely a Titánokkal játszott két bajnokit a napokban, 8-3-ra és 5-1-re nyertek az erdélyiek.

Ami a mieinket illeti: a Gyergyó ellen már a szebbik arcát mutatta csapatunk, sok helyzetet sikerült kialakítani, de végül a vendégek 3-0-ra nyertek.

Az Opten Vasas HC csapata egy roppant intenzív sorozatban van, bajnokit játszott december 28-án, 30-án, január 3-án, 5-én, 7-én és 9-én, most pedig jön az újabb meccs, és sorban a következők is, 13-án már a Corona Brassóval találkozunk. Ennek szellemében is kapnak szerepet többen is az U21es csapatból, így Mayer Zsolt vagy Kaposi József is bizonyíthatott az elmúlt héten.

Mindenesetre ember legyen a talpán, aki ezt kiegyensúlyozott teljesítménnyel letudja. Akadnak is hullámhegyek és völgyek, reméljük, hétfőn inkább felfelé haladunk – a liga egyik legerősebb csapata ellen.