Folytatnánk a jó sorozatot

Az UTE ellen sorozatban harmadik mérkőzésén szerezne pontot a Schiller-Vasas.

A Fehérvári Titánok otthonában pontot szerzett (majd hosszabbításban alulmaradt), a Hokiklub Budapest otthonában viszont rendes játékidőben gyűjtött be három pontot a Schiller-Vasas HC az Erste Liga alsóházi középszakaszában.

Különösen örömteli volt a Tüskecsarnokban aratott 4-2-es siker, hiszen ezzel pontszámban beértük az azóta éppen következő ellenfelünk, az UTE ellen 6-0-s vereséget szenvedő Hokiklubot. 

Persze jelzésértékű ez a 6-0, az Újpest nem rossz csapat, versenyben van az alsóház megnyerésére – jelenleg – a Fehérvári Titánokkal és a Gyergyóval. Ha csak a matematikát nézzük: ha kétszer legyőznénk az UTE-t, máris ott lennénk a rájátszást érő pozícióban, éppen két győzelem a különbség jelenleg a két csapat között.

No persze, ez nem ilyen egyszerű, mindenesetre a Vasas azért megy majd fel a jégre, hogy meglepetést okozzon, és minden megtegyen a győzelem érdekében.

Az alapszakaszban előbb pontot szereztünk Újpesten (szétlövés során maradtunk csak alul 4-3-ra), még szeptember végén, majd novemberben a lilák nyertek 6-2-re a Vasas Jégcentrumban. Pár nappal később két harmadot is nyertünk a Megyeri úton, de a középsőt elrontottuk, akkor 4-2-re nyert az Újpest, hogy aztán december végén 3-1-re tegyen így, ismét a Jégcentrumban.

Szoros meccseket játszottunk tehát egymással, és ebben bízhatunk vasárnap is, a bajnoki 17:40-kor kezdődik.