Erdélyben zárjuk a bajnokságot

A Gyergyószentmiklós hideg csarnokában fejezi be az Erste Liga 2019/20-as szezonját a Schiller-Vasas HC.

Elég kellemetlen lett volna egy vereséggel a zsebben útra kelni vasárnap este Gyergyószentmiklósra, de a Schiller-Vasas játékosai végül „megmentették magukat” ettől. Merthogy 0-3 után visszajöttek a Fehérvári Titánok ellen, majd a szétlövés során a győzelmet is megszerezték, így búcsúzva a hazai környezettől egy időre.

Megjegyezzük, hogy először sikerült a szezonban legyőzni a Titánok csapatát, ami még akkor is nagy fegyvertény, ha tudjuk, szűkösebb kerettel érkeztek (a légiósok itt voltak!).

A szakmai stáb tehát úgy döntött, hogy egy nappal korábban nekivág a 641 kilométeres útnak, hétfőn pedig egy kis csapatépítő nap is belefért a fiúknak. 

A Gyergyó az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte az alsóházi középszakaszt, így számukra már semmi tétje nincs a mérkőzésnek, a mieink viszont még meg szeretnék tartani a vasárnapi két ponttal a Hokiklub ellen megszerzett egypontos előnyt a középszakasz tabellán.

A „KMH” az UTE ellen játszik kedden (saját csarnokában), de nem erre kell figyelnie a Vasasnak, hanem például arra, hogy azt a formát hozza, amit október 11-én, akkor ugyanis 4-3-ra sikerült nyernünk a Gyergyó szokatlanul hideg csarnokában.

Tóth Balázs, csapatunk hosszú kihagyás után visszatérő kapusa azt mondta, sokan nem szeretik ezt a pályát, őt viszont felspanolja az atmoszféra – elvégre majdnem mindig telt ház előtt játszanak az erdélyiek.

Páterka Bence nem lesz ott a csapatunkban már (vasárnap sem volt), hiszen amint arról beszámoltunk, kölcsönvette a szezon végéig a szlovák Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék csapata. Ezen a helyen is sok sikert kívánunk neki, ahogyan a srácok is azt üzenik Bencének: mindent bele!

A keddi Erste Liga-bajnoki itthoni idő szerint 17:30-kor kezdődik.