Csütörtökön brassói lesz a menü

A Corona Brassó ellen folytatja szereplését az Erste Ligában az Opten Vasas HC csapata.

Egymás után a harmadik erdélyi riválisával is találkozik csapatunk, ennek prózai oka van, most túráznak a székely klubok Magyarországon. Ahogy nekünk, nekik is sűrű tehát a menetrend, a Brassó például két, MAC elleni bajnokival a háta mögött érkezik a Vasas Jégcentrumba.

Az egyiket 2-1-re nyerték, a másikat 4-3-ra elvesztették egy szerencsétlen gól miatt, és azt megelőzően hosszabbítás után kikaptak Dunaújvárosban is, ami némileg meglepő volt (igaz, hosszú utazás után érkeztek a meccsre), hiszen a DAB nincs túl jó formában, szerdán például a Csíkszeredától kaptak egy kilencest – ismét értékmérővé alakult tehát a szeredaiak ellen mutatott játékunk.

Bivalyerős a kerete a brassói csapatnak (is), így Dave MacQueen együttese számít esélyesnek, de ez nem jelenti azt, hogy megadnánk magunkat, sőt!

Seregély Máté szerint, ha továbbvisszük a Csíkszereda ellen mutatott lendületet és ezúttal is 100 százalékot, vagy annál többet teszünk ki a pályára, elégedettek lehetünk majd a végén.

Az Opten Vasas keretében nem lesz ezúttal ott Tóth Balázs, Bukor Rajmund, Páterka Bence és Turbucz Martin sem, mindannyian a DVTK Jegesmedvék csapatával edzenek a héten, a két klub sportszakmai együttműködése alapján, ha az ottani stáb bizalmat szavaz nekik, három szlovák Extraliga-találkozón is bizonyíthatnak.

Helyükre hárman érkeznek, így a kapus Kiss Bence, valamint Révész Marcell és Mattyasovszky Gergely is bemutatkozhat az Erste Ligában és csapatunkban, amennyiben Ladányi Balázs és Revák Zoltán így dönt.

A csütörtöki meccs 18:40-kor kezdődik a Vasas Jégcentrumban, az Erste Liga TV közvetíti majd a találkozót.