Az UTE ellen folytatjuk a bajnokságot

A válogatott szünet után ismét az Erste Ligára figyelünk, a Schiller-Vasas HC az UTE ellen játszik, ismét.

Ha úgy tetszik, jöhet a visszavágó, hiszen a két csapat legutóbbi bajnokiján a lilák nyertek, épp a nemzetközi válogatott szünet előtt. Néhány hiba akkor elég volt ahhoz, hogy az Újpest nagyon gyorsan többgólos előnybe kerüljön, ami után a mieink már nem tudtak felállni.

Csapatunkból Béres Boldizsár, Gáspár Levente és Farkas Botond az U19-es válogatottal a gjoviki, norvégiai Négy Nemzet Tornán vett részt, mindannyian sokat játszottak, egyedül az utolsó, osztrákok elleni meccsen hiányzott egyikőjük. Gáspár Levente kezét ugyanis eltalálta a korong a norvégok ellen, így nem tudta vállalni a játékot, holnap azonban hadra fogható.

A pontok alapján még van esély a rájátszásba kerülnie a Schiller-Vasasnak, persze ez fellegjáró bravúr lenne, hiszen egyrészt ahhoz mindhárom hátralévő meccset meg kellene nyerni, azaz az UTE, a Fehérvári Titánok és a Gyergyói HK ellen, valamint további mérkőzések szerencsés alakulása is kellene mindehhez (vagy az UTE-nak, vagy a Fehérvárnak kellene minden meccsét elveszítenie). 

Ismerjük Ladányi Balázs vezetőedzőt, őt ez nem érdekli, ehelyett leginkább az, hogy a fiúk kitegyék a pályára azt, amit tudnak, a hozzáállás, az akarat, az elán legyen megfelelő a Megyeri úton (is). 

Ne feledjük, az alapszakasz második ottani meccsén két harmadot is megnyertünk 1-0-ra, egyedül a középsőt rontottuk el, az elsőn, még ősszel viszont pontot is raboltunk idegenből.

Most is a pontrablás a cél, amivel megelőznénk a velünk azonos pontszámmal álló, de egy mérkőzéssel többet játszó Hokiklub Budapestet a tabellán. Ez is cél, fontos cél a bajnokság hátralévő mérkőzésein.

A szerdai meccs 18 órakor kezdődik a Megyeri úti jégcsarnokban.