Az Opten Vasas HC erősen kezdett, de a ranglista élén álló Brassó nyerte a mérkőzést

Az alapszakaszt követő ceremónián a ranglistát vezető Corona Brasov Wolves tradicionális módon a 8. helyen álló Opten Vasas HC-t választotta, ami számunkra egy kemény küzdelmet predesztinált egy erős csapat ellen.

Erste Liga, negyeddöntő:

Corona Brasov Wolves – Opten Vasas HC 5-3 (1-2, 0-1, 4-0)
Brassó, zárt kapuk mögött. V:
 Gergely Lehel (ROU), Radu Gabriel

Brassó: Tőke Zoltán-László
Carlson (1), McFadden (1) – Wilson, Dame-Malka 1 – Borisenko, Bors – Gajdó T., Szőcs
Fowlie 1, Tranca (1), Valchar 1 – Molnár Zs. Molnár Z., Finucci 1 – Mihály, Gliga (2), Péter 1 (1) – Vasile N., Vasile A., Gajdó B.
Edző: MacQueen Dave

Vasas: Tóth B.
Kmec (1), Ozols (1) – Bukor, Tornyai (1) – Léránt, Seregély – Németh, Kováts
Bödök 1, Czakó, Révész (1) – Nagy 1, Schmál 1, Turbucz (1) – Veshutkin, Páterka, Szalma – Csiki, Mattyasovszky, Szlama
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 8, ill 10 perc
Kapura lövések: 42:29

A negyeddöntő Opten Vasas HC és Corona Brasov Wolves közti nyitómérkőzésének I. harmadában egy visszafogott kezdést láttunk, de a 6. percben az erős brassói csapatot #32 Bödök Bence meglepte egy góllal #12 Révész Marcell és #27 Kmec Dusan támogatásával. A Brassó kezdeti puhatolózós játéka kapkodásba váltott, melyet a Vasas többször kihasznált és offenzívát indított. Ennek ellenére #40 Finucci Carlo egyenlíteni tudott. Ezután már a pálya teljes terjedelmében folyt a küzdelem a két csapat közt. Az utolsó előtti percben #49 Schmál Kristóf #22Tornyai Gábor passzából hálóba lőtt, ezzel az első negyedet a Vasas hozta.

#32 Bödök Bence

#32 Bödök Bence

A második harmad kiegyenlítettebben indult, de végül #6 Ozols Kalvis lövését #86 Nagy Márk Máté tolta be a hálóba, így megszerezve a Vasas harmadik gólját, ezzel is fokozva a tempót. A Brassó fokozatos szétesését és egy egyre agresszívebb játékot lehetett megfigyelni. Többször sikerült elrabolnunk a korongot, ami a Vasas technikájának egyik erőssége.

Az utolsó harmad veszélyes kezdéssel indult, a Corona Brasov Wolves megemberelte magát és #69 Péter Balázs góljával lefaragtak a hátrányukból. Mindkét csapat fárad, de még így is erős a küzdelem. #19 Fowlie Cody nem hagyta szégyenben csapatát és góljával végül egyenlített a Brassó. Innen hazai csapat még két további góllal biztosította be győzelmét először #44 Dame-Malka Oliver, majd #22 Valchar Radim góljával.

Összességében elmondható, hogy az erős brassói csapat ellen a Vasas felkészülten és szépen játszott, folyamatos mozgásban volt. A brassóiakat sikerült meglepnünk és ezt tartottuk is egy ideig.

Várjuk a holnapi mérkőzést, hogy a Vasas csapata a mai mérkőzésen szerzett tapasztalatokat felhasználva egy még erősebb játékot mutasson.

Ladanyi Balazs, az Opten Vasas HC vezetőedzője: „Úgy gondolom, hogy mindkét csapat jól felkészült erre a játékra, de csak egy nyert. Olyan keményen próbáltuk elvenni a hazai előnyüket és közel voltunk ahhoz, hogy ez megvalósuljon, de ma este ez nem történt meg. Holnap megpróbáljuk újra. Gratulálok Brassónak”.

Dave MacQueen, a Corona Brasov Wolves vezetőedzője: „Azt mondtam a legutóbbi meccs után, amikor itt játszottunk a Vasassal, hogy a rájátszásban kemény ellenfél lesz, még akkor is, hogy akkor még nem tudtam, hogy valóban ellenük fogunk játszani. A játék kemény, a mozgás jó, nem könnyítik a helyzeted és ma este nem hoztuk azt, amit az első két harmadban kellett volna. Egy módon nyerhettünk, erős harmadik harmadot játszottunk és nyertünk egy hokimérkőzést.”