Az Erste Liga szeptember 12-én rajtolhat

Csütörtökön rendkívüli ülést tartott az Erste Liga, amelyen a jelenlévő csapatok képviselői megállapodtak arról, hogy szeptember 12-én elindul az új szezon. A sorsolást a tervek szerint a jövő hét elején publikálják.

Jelenleg három klub pályára lépését akadályozza meg a koronavírus-fertőzés. A bajnokságot így azok a csapatok kezdik meg jövő héten, ahol a vírus azt lehetővé teszi, a többiek később játsszák le a mérkőzéseiket. Előreláthatólag az erdélyi csapatok magyarországi mérkőzésekkel indítják az idényt.

A cél az, hogy a szezont a “normálishoz” legközelebbi módon lehessen megtartani, ez a sportág összes szereplőjének érdeke, ám a körülmények napról napra változnak. Fontos, hogy vegye mindenki komolyan a szabályokat – írja az Erste Liga hivatalos oldala. A játékosok és a stábtagok felelőssége a legnagyobb, hiszen nélkülük nincs bajnokság, így nekik kell legjobban vigyázniuk egészségükre és környezetükre.

A szövetség központi szinten megfogalmazott biztonsági előírásokat, a magyar és nemzetközi előírásokhoz igazítva, ám ezek betartása már a klubok felelőssége. Az egészségügyi szabályok és ajánlások ide kattintva olvashatók.