2020.10.06.Opten Vasas HC-Gyergyói HK4-2(Fotó: Vasas Attila)

Átdolgozták az Erste Liga idei kiírását

Nem lesz középszakasz ebben a bajnokságban. A tervek szerint legközelebb december 8-án játszunk hazai mérkőzést.

Az Erste Liga alapszakaszából eddig 33 mérkőzést tudtak megrendezni – összegezte a mérleget a liga weboldala. Az egyesületek képviselői az eddigi tapasztalatokat és a járványhelyzetet figyelembe véve megegyeztek arról, hogyan folytatódjon a szezon. Az alapszakaszban minden csapat négyszer játszik egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben. Középszakasz nem lesz. Az alapszakasz a tervek szerint február 24-ig tart, a rájátszásba az első nyolc helyezett jut be.

A nemzetközi szünet után kedden két mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga, a jövő héttől pedig az erdélyi csapatok is fogadják a magyarországi együtteseket.

A szerdától várhatóan életbe lépő jogszabályi korlátozások miatt minden mérkőzést zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendeznek meg legalább egy hónapig.

Ami az Opten Vasast illeti: kedden elkezdődnek a kardiológiai vizsgálatok, a srácokat folyamatosan vizsgálják, ezek eredményeit kiértékelve kezdődhet meg a játékosok terhelése, a jeges edzések.

Az Erste Liga menetrendje alapján és a tervek szerint november 22-én lépnénk jégre először, a DEAC vendégeként, majd egy hárommeccses erdélyi túra következne.

Az első hazai találkozóra december 8-ig kellene várni, akkor a Dunaújvárost fogadjuk. Két nappal korábban ugyanakkor a Titánok elleni idegenbeli, győri találkozót közvetíti az M4 Sport.

A tervezet szerint a következő hét mérkőzésünk időpontja:

2020. november 22.: DEAC–Opten Vasas HC
2020. november 25.: UTE–Opten Vasas HC
2020. november 28.: Gyergyói HK–Opten Vasas HC
2020. november 30.: Csíkszereda–Opten Vasas HC
2020. december 2.: Corona Brassó–Opten Vasas HC
2020. december 6.: Titánok–Opten Vasas HC – M4 Sport
2020. december 8.: Opten Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák

Az Erste Liga átdolgozott versenyprogramja alapján az eddig, az 1. körből elmaradt mérkőzéseket a következő időpontokban játsszuk le:

2020. december 13.: FTC Telekom–Opten Vasas HC
2020. december 21.: Opten Vasas HC–UTE
2021. január 8.: Opten Vasas HC–MAC HKB Újbuda
2021. január 16.: Dunaújvárosi Acélbikák–Opten Vasas HC
2021. január 24.: Opten Vasas HC–Titánok