bostoni

Amerikai kóstoló: gyors kori, csípős bostoni Curry

Hasznos mérkőzést játszott egy bostoni egyetemi csapattal a Schiller-Vasas HC, szombat este.

A Boston Curry College – európai körútjának első állomásaként – játszott szombaton edzőmérkőzést Erste Liga-csapatunkkal. A mieink kissé szokatlan összeállításban álltak ki a meccsre, aminek több oka is volt. Egyrészt akadnak sérültjeink (a pénteki fehérvári bajnoki gyarapodtak is), másrészt az első csapatból többen is érdekeltek lesznek a vasárnapi, DVTK elleni idegenbeli U21-es bajnokin (így Csiki Attila, Páterka Bence vagy Szalma Zsolt), őket pihentette a szakmai stáb.

Játszott viszont a Vasasban két régi ismerősünk, Oroszi Álmos és Szlépka Armand, velük erősítettünk szombat estére. Nagy iramú meccsnek indult, a tengerentúli hokikultúra finomságait bemutatva nyert 9-1-re a Boston, a mieink gólját az U21-es csapatunk meghatározó játékosa, Kaposi József szerezte. 

Örültünk, hogy egész sokan kilátogattak a mérkőzésre, és a szakma képviselői közül is úgy gondolták többen, érdemes megnézi a mérkőzést: ott volt a lelátón Glen Williamson (a fia a bostoni csapat játékosa), Svasznek Bence, Tokaji Viktor és persze a Vasas edzői stábjának tagjai, Horváth András, Peterdi Imre vagy éppen Jánosi Csaba. 

Köszönjük a Curry College-nak a mai meccset, és további eredményes és hasznos európai utat kívánunk a fiúknak, köztük a csapat magyar játékosának, Erőss Zoltánnak! A bostoni csapat egyébként Bécsben és Pozsonyban is játszik majd edzőmérkőzéseket a napokban.