A szezon utolsó hazai bajnokija következik!

Még egyszer láthatjuk a fiúkat az Erste Liga 2019/20-as szezonjában a Vasas Jégcentrumban. A Fehérvári Titánok ellen játszunk.

Mivel Újpesten vereséget szenvedett csapatunk, matematikailag is biztossá vált, hogy lemaradunk a rájátszásról. Ha úgy tetszik, ez nem meglepetés, de hasonlóan a tavalyi szezonhoz, most is lehet bennünk egy kis hiányérzet, elvégre több mérkőzésen is esély volt a jobb eredményre, a pontok megszerzésére.

Bánkódni nyilván már felesleges, hiszen a Schiller-Vasas játékosainak nem lehet más a célja, mint elkerülni a középszakaszban az utolsó helyet. Két mérkőzés ad erre alkalmat, ha a Fehérvár és a Gyergyó ellen gazdagodnánk néhány ponttal, megelőzhetjük a Hokiklub Budapestet – a bajnokság ezen fázisában.

A sorsolás úgy hozta, hogy a Fehérvári Titánok ellen búcsúzunk hazai környezetben, a szurkolóknak, szimpatizánsoknak ez a mérkőzés ad még lehetőség arra, hogy lássák a csapatot ebben a bajnoki kiírásban.

A Titánok ellen mindig éles, tartalmas, nagy presztízzsel bíró meccseket vívtunk ebben az évben is, igaz, mindig a fehérváriak örülhettek inkább a végén. Az alapszakaszban előbb pontot csentünk itthon, de 4-3-ra a vendégek nyertek, aztán 4-2-re a Raktár utcában szintén ők örülhettek. Jött egy 4-1-es vereség idehaza december 23-án, majd egy 6-3-as Titánok-siker, már ebben az évben. A középszakasz „odavágóján” viszont megtört a jég, mármint az idegenbeli közös meccsek tekintetében, hiszen először szerzett pontot csapatunk Székesfehérváron – végül hosszabbításban nyert Kiss Dávid csapata.

Szóval volt részünk jóban, rosszban, ahogyan mindenki más ellen, most még egyszer meg lehet mutatni, még egyszer oda lehet lépni, még egyszer fel lehet hívni a figyelmet: hahó, itt vagyunk!

Az UTE elleni hétközi meccsen rengeteg helyzet kimaradt, bízunk abban, hogy most hatékonyabban támad majd csapatunk, amely közvetlenül a mérkőzés után már útnak is indul a keddi, gyergyói bajnoki helyszínére. Ott zárjuk ugyanis az Erste Liga 2019/20-as szezonját.

Mindenkit szeretettel várunk a vasárnapi mérkőzésre, amely 18 óra 10 perckor kezdődik. A szünetben lehet félpályáról lőni E.ON nyereményekért.