Corona Brasov Wolves – Opten Vasas HC

A negyeddöntő lezárult. A Vasas ma nem nyert, de méltán lehet büszke.

A mérkőzés és a negyeddöntő utolsó mérkőzése ma ugyan eldőlt, de bizton állíthatjuk, hogy jövőre hasonló helyzetben a Corona Brasov Wolves már nem szeretné kihívni az Opten Vasas HC-t. A fiúk egy olyan példás teljesítményt mutattak a 7 negyeddöntős összecsapás alatt, ami minden jégkorongot is valamennyire ismerő ember szemében tiszteletet váltott ki. Az elmúlt napokban-hetekben az Erste Liga követői közül sokan szurkoltak a Vasasért, mely támogatásért hálásak vagyunk és a következő szezonban még nagyobb erőbedobással mutatjuk meg, hogy volt miért!

 Erste Liga, negyeddöntő 7. forduló

Corona Brasov Wolves – Opten Vasas HC  4-2 (0-0, 2-1, 2-1)
Brassó, V: Kókai, Soós

Brassó: Tőke Zoltán-László
Carlson, McFadden (1) –Wilson, Borisenko (1) – Bors, Mihály – Gajdó T., Szőcs
Klempa, Tranca, Valchar 1 – Fowlie 1 (1), Gliga 1, Finucci 1 (1) – Molnár Zs., Molnár Z., Péter – Vasile N., Gajdó B., Vasile A.
Edző: McQueen Dave

Vasas: Tóth Balázs
Kmec, Ozols (1) – Bukor, Tornyai – Léránt, Seregély – Kováts, Németh
Bödök , Czakó, Révész – Nagy 1, Schmál 1, Turbucz – Veshutkin, Páterka (2), Szalma (1) – Odnoga, Csiki , Szlama
Edző: Ladányi Balázs
Kiállítások: 6:2 (4:2, 2:0)
Kapura lövések: 37:31 (9:8, 15:12, 13:11)

 Az összecsapás teljes erőbedobással kezdődött és kiállításoktól mentesen 20 perc akciódús jégkorongról szólt. A korábbi mérkőzésekkel ellentétben az elejétől mi uraltuk a játékot. A farkasok háza táján több támadásunkat csak a brassóiak szerencséje mentette meg a góltól. A kapura lövések arányát tekintve kiegyenlített küzdelmet mutattak a felek.

Opten Vasas HC - #86 Nagy Márk Máté

Opten Vasas HC – #86 Nagy Márk Máté

A második harmadban a kezdeti tempónkból vesztett a csapat és a farkasok felpörögtek. A 9. percben 2 perc csapatbüntetés okán emberelőnyhöz jutott a Brassó és ezt ki is használta #19 Fowlie Cody, aki így megszerezte a hazaiak vezetését, majd 3 percre rá #40 Finucci Carlo is gólhoz juttatta a farkasokat. #93 Gliga Roberto kétperces kiállítását követően a Vasas emberelőnyt szerzett és ezt ki is használta. 18 másodperccel a vége előtt #86 Nagy Márk Máté gólhoz juttatta az Opten Vasas HC-t. A harmadot 2:1-nál fújták le.

Opten Vasas HC - #86 Nagy Márk Máté

Opten Vasas HC – #49 Schmál Kristóf

Az utolsó mérkőzés utolsó 20 perce izgalmakkal teli pillanatokban volt gazdag. A 6. percnél #16 Páterka Bence és #6 Ozols Kalvis kitűnő összjátékából #49 Schmál Kristóf lőtt gólt. Két percre rá azonban #93 Gliga Roberto kijátszotta #39 Tóth Balázst és ismét a Brassó vezet, immár 3:2-re. A Vasas oldaláról a mérkőzés utolsó 1,5 percében Ladányi Balázs időt kér, majd Tóth Balázs nélkül kezdünk neki a kritikus egy percnek. Kitűnő csapatjáték és összhang ellenére a szerencse ismét a farkasok oldalára pártolt és a védelem átvette a korongot, majd #22 Valchar Vadim távolról az üres kapuba talál. Ilyen a jégkorong… A farkasok ezúttal 4:2-re nyertek, de ők se számítottak ilyen fejlődőképes, ütős csapatra, mint ami a negyeddöntő 7 mérkőzésén megnehezítette az életüket.

Szép volt fiúk! Hajrá VASAS!

Ladanyi Balazs, az Opten Vasas HC vezetőedzője:…Nehéz bármit is mondani erről a játékról és erről a negyeddöntőről. Azt hiszem, korábban senki sem gondolta, hogy az utolsó meccsig megyünk. Ez a játék egy igazi rájátszás volt, de csak egy csapat tudott nyerni. Amikor 3-0 volt az eredmény és utána fordultunk 3-3-ra, fantasztikus energiánk volt, de ma csak néhány hiba akadályozta a győzelmet. Nagyon büszke vagyok a csapatra az erőfeszítéseik miatt, azért, ahogyan játszottunk és harcoltunk azért, hogy férfiak legyünk, és ne csak egy csapat srác. Gratulálok a Brassónak, de csapatomnak és eredményeiknek is…”.

Dave MacQueen, a Corona Brasov Wolves vezetőedzője: „Ez egy nehéz sorozat volt, keményen játszottak, energikusak voltak, és hitelt kell adnom nekik. Sokkal jobb csapattá váltak a szezon kezdete óta, ezt tudtuk is, amikor kiválasztottuk őket. Ma estében azt szeretem, hogy ez volt az első alkalom az egész évben, amikor csapatunk a végsőkig minden nehézséggel szembenézett. Nagyon könnyű lett volna, ha a kezdetektől fogva összpontosítunk, de mindenesetre ma este megmutattuk, hogy mi vagyunk az alapszakasz legjobb csapata. Ma este megérdemeltük a győzelmet, és tisztelet a Vasasnak amiért ilyen keményen játszott a végéig.”

Még egyszer nagyon köszönjük Sepsiszentgyörgynek, hogy a mérkőzés előtt edzhettünk a pályájukon!