A harmadik erdélyi csapat ellen is bemutatkozunk

Következhet a Gyergyói HK elleni Erste Liga-bajnoki, már a Vasas Jégcentrum „centerpályáján”.

Nem panaszkodhatunk a sorozatterhelés hiányára, merthogy megvan a sorozatterhelés. A pénteki, Corona Brassó elleni (0-4), majd a vasárnapi, a Tüskecsarnokban a Csíkszeredával játszott (2-5) bajnoki után máris itt a következő: kedden a Gyergyószentmiklóssal csap össze az Opten Vasas HC.

A gyergyóiak a Ferencváros ellen hosszabbítás során győzni tudtak, edzőjük szerint sokkal jobb karaktert mutattak, mint korábban Debrecenben. A DEAC ellen 4-1-re kaptak ki az erdélyiek, akik a tavalyi szezonban talán az egyik kedvenc ellenfeleink voltak, merthogy meg tudtuk őket lepni többször is.

A Ferencváros ellen az alábbi kerettel álltak fel (Jereme Tendler hiányzott a keretből):

Jordon Robert Cooke, Ruczuj Gellért – kapusok

Ferenc Csibi Róbert, Góga Attila, Mitchell Bradley Jones, Kozma Zsolt, Lázár Káin, Mark Matheson, Nagy Csaba, Timur Rasulov – védők

Barabás Sándor, Benedek Roland, Bíró Gergő, Tero Koskiranta, St-Amant Shawn Oullette, Péter Zsolt, Sára Tibor, Silló Roland, Szabó Pál, Szigeti Ákos, Andreas Valdix – támadók

Szigeti Ákos jó ismerősünk, a MAC játékosa kölcsönben szerepelt a Vasasban is az elmúlt szezonban, ahogyan a szintén Gyergyóba igazoló Fejes Nándor is, ő viszont most nincs itt a keretben.

A mieink egyébként nem mutattak rossz játékot a két vereség ellenére sem pénteken és vasárnap, az persze fájó és bosszantó, hogy a riválisok gyorsan kihasználják, ha egy pillanatra kihagy a védelem (vagy ha elpasszoljuk a korongot kritikus szituációban).

„Kezdésnek nem rossz” – fogalmazott Ladányi Balázs a két élcsapat elleni meccset követően, a fiúk becsülettel dolgoztak, és erre készülnek kedden is.

A mérkőzés 18:40-kor kezdődik a Vasas Jégcentrumban. A harmadközi szünetekben a Vasas SC utánpótláscsapatainak játékosait, valamint a szinkronkorcsolyázó szakág versenyzőit figyelhetjük a jégen.

Szurkolói információk:

– a mérkőzésre csak online lehet jegyet vásárolni az alábbi linken

– 6 éves kor alatt a belépés ingyenes, felette egységesen 1000 forintba kerül a belépőjegy

– a jegyeket elég lesz telefonon bemutatni, nem muszáj kinyomtatni azokat

– a járványhelyzet miatt mindenkit arra kérünk, hogy a lehetőségeknek megfelelően (szerencsére elég nagy a csarnok), szellősen foglaljon helyet a lelátón

– a Vasas Jégcentrum közösségi terein kötelező a maszk viselése, és mi ezt ajánljuk a nézőtéren is, mutassunk példát és vigyázzunk egymásra (a büféknél legyünk türelmesek, lehetőség szerint tartsuk a távolságot egymástól)

Köszönjük az együttműködést, minden szurkolót, jégkorongbarátot szeretettel várunk a mérkőzésre.