A DEAC behúzta, innentől előre nézünk

Az Opten Vasas HC négygólos vereséget szenvedett a Debrecen otthonában a roppant erős kerettel bíró DEAC ellen az Erste Liga keddi játéknapján.

Erste Liga:

DEAC–Opten Vasas HC 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)
Debrecen, zárt kapuk mögött.
V: Haszonits, Korbuly, Herczeg, Vincze

DEAC: Hetényi Z.
Kloz (1), Vokla (1) – Kiss R. (1), Sándor F. – Berta, Bogesic – Sándor B. (1)
Dalecky 1 (2), Novotny 1 (2), Turcotte 1 (1) – Izacky 2, Mazzag, Molnár D. (1) – Kiss P. 1, Kozma, Szűcs – Hári, Kuleshov, Pestunov
Edző: David Musial

Vasas: Sági Máté
Bukor, Kováts M. – Léránt, Seregély – Kmec (1), Tornyai – Béres, Ozols
Czakó, Révész, Turbucz – Odnoga, Schmál, Szlama – Páterka, Szalma (1), Veshutkin 1 – Csiki, Mattyasovszky 1, Nagy M. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Kapura lövések: 63:29

Ezúttal Sági Máté kezdett az Opten Vasas HC kapujában, és két DVTK-kölcsönjátékos is ott volt a mieink keretében, Révész Marcell és Mattyasovszky Gergely. Visszatért a csapatba Béres Boldizsár és Nagy Márk is, nem volt viszont ott Bödök Bence és Németh Árpád a Ladányi-gárdában. Így vágtunk neki a meccsnek, egyben a roppant nehéz feladatnak.

A hazaiaknál a Dalecky, Novotny, Izacky, Kloz, Turcotte, Kuleshov, Pestunov légiós hetes mellett (Filbrandt pihent ezúttal) Hetényi Zoltán és Kiss Patrik erejét senkinek sem kell bemutatni.

Az elején Sági Máténak akadtak dolgai, az első helyzetünk az 5. percben jött el, Szalma Zsolt adta keresztbe Maxim Veshutkinnak, Hetényinek kellett menteni. A DEAC kapusának megsérült a korcsolyája az esetnél, átmenetileg Gönczi Lajosnak kellett beállnia (nem sokáig volt bent).

Nem sokkal később aztán egy kontra révén megszerezte a vezetést a Debrecen, de viszonylag gyorsan egyenlítettünk: Nagy Márk adta a kapu elé a korongot a bal oldalról, érkezett Mattyasovszky Gergely és közelről a hálóba pörgette a korongot (1-1).

Nem nézett ki rosszul az első negyed, a kapura lövést tekintve sem, a folytatásban viszont rákapcsolt a Debrecen, amely a pályaelőnyért is küzdött ezen a meccsen, hiszen győzelem esetén jó helyzetbe került volna a MAC elleni alapszakasz zárómeccs előtt.

Szóval rátettek egy lapáttal, a második harmadban már 24:5-ös kapura lövési arányt jegyezhettünk fel, Izacky pedig kétszer be is talált. A 3-1-es részeredmény után meg is nyugodott David Musial csapata, nem kellett már kapkodnia, így a záróharmadban uralhatta a játékot. Még emberhátrányban is betaláltak, miközben a mi fiaink igyekeztek a támadásépítésben javulni.

Maxim Veshutkin aztán emberelőnyben szépített, a végén pedig lecsorgott a meccs.

Nem feltétlenül Debrecenben kell nyernünk (bár már volt erre példa ősszel 5-1-es sikerünk alkalmával), szombaton viszont már kimondva kimondatlanul is egyetlen cél lehet: a Titánok rendes játékidős legyőzése.

Ladányi Balázs vezetőedző:Jól jöttünk ki a mérkőzésre, az első harmaddal elégedettek lehetünk. Utána sajnos elszakadt valami, nem voltunk fegyelmezettek. Ennél sokkal fegyelmezettebb munka kell bárki ellen a ligában, nemhogy egy erős DEAC ellen. Tudtuk, hogy a támadó potenciállal nincs gond a másik oldalon, nem tudtuk őket eléggé lelassítani és így esélyt adni magunknak, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk.”