A Csíkszereda segítségére sietünk: vasárnap meccs!

A jégkorongcsalád az első: a Tüskecsarnokban találkozik egymással az Opten Vasas HC és az SC Csíkszereda vasárnap fél héttől.

Mint ismert, a MAC HKB Újbuda elhalasztotta soros Erste Liga-bajnoki mérkőzéseit, és ez a halasztás érintette a Magyarországon tartózkodó erdélyi csapatokat is. A koronavírus-járvány, valamint az ebből fakadó nehézségek minden csapat életét felborítják, egyúttal nagy áldozatokat is hoznak a klubok annak érdekében, hogy a normális kerékvágáshoz leginkább közelítő helyzet alakuljon ki a magyar bázisú jégkorong-bajnokságban. Az erdélyi csapatok például azt az áldozatot hozták, hogy az idény első felében csak a határokon túl, azaz Magyarországon játszanak, lemondva ezzel a hazai mérkőzéseikről.

Értelemszerűen minél több meccsben bízva töltik itt idejüket, egy-egy elmaradt találkozó fokozottabban érinti őket. Mivel mindannyiunk érdeke, hogy a liga csapatai folyamatos meccsterhelést kapjanak, az Opten Vasas HC vállalja a beugró szerepet, így a MAC helyett összeméri erejét a társcímvédővel.

A mérkőzést a Tüskecsarnokban rendezik október 4-én, 18:30-tól.

Jegyeket ezen a felületen lehet vásárolni.

A beugrás nem érinti a keddi, Gyergyó elleni hazai bajnokinkat, amelyet a terveknek megfelelően rendezünk meg.